Τα σχέδια της Hyundai για τα συνθετικά καύσιμα

Τα σχέδια της Hyundai για τα συνθετικά καύσιμα

Παρά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ηλεκτροκίνηση η Hyundai αφήνει ανοιχτές όλες τις προοπτικές σχετικά με τις ενεργειακές πηγές του μέλλοντος.

Hyundai_e-fuels__4_
Τα τελευταία χρόνια η Hyundai είναι από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, εκπλήσσοντας απρόσμενα με τα νέα μοντέλα της και την καινοτομία της. Ποια θα είναι η τακτική της για τα συνθετικά καύσιμα και τη χρήση τους στο μέλλον; Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέψει τη χρήση θερμικών κινητήρων στα καινούργια αυτοκίνητα και μετά το 2035, εφόσον χρησιμοποιούν αποκλειστικά συνθετικά καύσιμα, δεν αφορά μόνο στις εταιρείες τής Γηραιάς Ηπείρου.
Από αυτή, θα ωφεληθούν και όσες προέρχονται από άλλες περιοχές του πλανήτη αλλά δραστηριοποιούνται εμπορικά και στην Ευρώπη. Μία από αυτές είναι και ο Όμιλος Hyundai-Kia ο οποίος έχει αξιόλογη παρουσία σε αυτή και έχει επενδύσει σημαντικά για την επιχειρηματική ανάπτυξή του.
Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τόσο της Hyundai όσο και της Kia διακρίνονται σε όλους τους τομείς, δίνοντάς τους ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, δεν εξελίσσουν μόνο νέα οχήματα που κινούνται με μπαταρίες αλλά κάνουν έρευνες και για αμιγώς ηλεκτρικά τα οποία χρησιμοποιούν υδρογόνο ως πηγή για την παραγωγή ενέργειας.
Κλείσιμο
Ποια είναι τα πλάνα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας σε ό,τι αφορά στα συνθετικά καύσιμα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο Woo Suk Kim, επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού Προϊόντων της Hyundai Motor Company. Όπως είπε η εταιρεία, προς το παρόν, επενδύει σε αυτές τις δύο τεχνολογίες για την παραγωγή ενέργειας και δεν έχει στο πρόγραμμά της την εξέλιξη συνθετικών καυσίμων.
Ωστόσο, η Jin Cha, Αντιπρόεδρος της εταιρείας και επικεφαλής Παγκόσμιας Εταιρικής Στρατηγικής και Σχεδιασμού Δημοσίων Σχέσεων αυτής, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε πολλούς υπαλλήλους στο τμήμα Έρευνας της Hyundai και δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για τον τομέα στον οποίο ο καθένας από αυτούς εργάζεται κάθε στιγμή. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να εξελίξει και να χρησιμοποιήσει η Hyundai συνθετικά καύσιμα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την εμπορευματοποίηση αυτού του τύπου των καυσίμων. Πάντως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να δημιουργήσει η εταιρεία συνθετικά καύσιμα στο μέλλον», κατέληξε η Cha.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης