Με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά το νέο Ford Explorer

Με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά το νέο Ford Explorer

Η Ford προχώρησε σε μία αισθητική ανανέωση του Explorer, το οποίο διατίθεται στην κινεζική αγορά και έχοντας ένα εντυπωσιακό επίπεδο εξοπλισμού.

ford-explorer

Μπορεί η πορεία του Ford Explorer στην ευρωπαϊκή αγορά να μην ήταν αυτή που ήθελαν τα στελέχη του Αμερικάνου κατασκευαστή, ωστόσο οι Κινέζοι έχουν άλλη άποψη, καθώς έχουν βρει πολλά από τα στοιχεία που αναζητούν σε ένα όχημα αυτής της κατηγορίας. 

Η Ford επανασχεδίασε λοιπόν το μεγάλων διαστάσεων SUV μοντέλο της για την αγορά της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου και το παρουσιάζει ως «καινούργιο». Ωστόσο, επί της ουσίας, πρόκειται για μια εκτεταμένη αισθητική και εξοπλιστική αναβάθμισή του.

Η εμπρός μάσκα είναι σαφέστατα μεγαλύτερη και διαθέτει περισσότερα στοιχεία από χρώμιο σε σχέση με πριν. Επίσης, έχουν επανασχεδιαστεί και τα φωτιστικά σώματα (τόσο εμπρός όσο και πίσω), τα οποία είναι πιο λεπτά και LED. Επιπλέον, εμπρός υπάρχει μία φωτιζόμενη λωρίδα στη βάση του καπό η οποία συνδέει τα δύο φωτιστικά σώματα και έχει προστεθεί σε αυτό και η ονομασία του μοντέλου.

Στο πίσω μέρος, τα φώτα έχουν νέα διαμόρφωση και μεταξύ τους έχει προστεθεί στο αμάξωμα μια χρωμιωμένη επιφάνεια. Ο προφυλακτήρας έχει αλλάξει και διαθέτει μεγαλύτερη και πιο προεξέχουσα επιφάνεια για την τοποθέτηση της πινακίδας κυκλοφορίας και μεγαλύτερα ανοίγματα για τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Λόγω της επανασχεδίασής του, το Ford Explorer είναι οριακά μεγαλύτερο σε μήκος και πλέον φτάνει τα 5.063 χλστ. έναντι των 5.062 χλστ. του απερχόμενου μοντέλου. Νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί 21 ιντσών με τους οποίους εφοδιάζει η Ford το μοντέλο της.

Πάντως, το εντυπωσιακότερο στοιχείο του μοντέλου είναι η διαμόρφωση του εσωτερικού και συγκεκριμένα η τοποθέτηση μίας ενιαίας οθόνης 27 ιντσών, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και θα εξοπλίζει ακόμα και την βασική έκδοση. Επίσης, στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει τώρα μία έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών.

Αναφορικά με τον κινητήρα του, το Explorer διατίθεται στην κινεζική αγορά με το EcoBoost μηχανικό σύνολο των 2,3 λίτρων, που αποδίδει 276 ίππους και μέγιστη ροπή 425 Nm. Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ενώ το Explorer θα λανσαριστεί τόσο σε δικίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις (i-AWD).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης