Φορητές μπαταρίες ετοιμάζει η Toyota

Φορητές μπαταρίες ετοιμάζει η Toyota

Ταχύτερη και πιο πρακτική φιλοδοξεί να κάνει η Toyota τη διαδικασία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων με την εξέλιξη ενός νέου τύπου φορητών μπαταριών.

Toyota_battery
Η Toyota ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) για την εξέλιξη, τυποποίηση και παραγωγή νέων μπαταριών για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να δημιουργήσει έναν νέο τύπο μπαταριών, που η καθεμία θα είναι μικρότερη σε διαστάσεις από τις υπάρχουσες που χρησιμοποιούνται τώρα. Ουσιαστικά, πρόκειται για δεσμίδες συσσωρευτών.
Η κατασκευαστική φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού οχήματος να αλλάζει τις μπαταρίες που υπάρχουν σε αυτό με άλλες ήδη φορτισμένες σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μην χρειάζεται να περιμένει έως και πολλές ώρες για να πληρωθούν με ενέργεια, όπως συμβαίνει τώρα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, εκτός από την πρακτικότητα και τη συντομία, με τις νέες μπαταρίες θα γίνουν πιο επιθυμητά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα από όσους προτίθενται να αποκτήσουν κάποιο αλλά διστάζουν επειδή προβληματίζονται για πού θα το φορτίζουν, αλλά και για το (ακόμα) αυξημένο ποσό που χρειάζεται για να το αγοράσουν.
Επιπλέον, θα μειωθεί το κόστος παραγωγής των μπαταριών καθώς η χωρητικότητα σε καθεμία από αυτές θα είναι μικρότερη συγκριτικά. Ωστόσο, θα πρέπει να επενδύουν χρήματα για τη δημιουργία δικτύου δημόσιας φόρτισης όπου κάθε εγκατάσταση θα έχει πολλές θυρίδες για την τοποθέτηση των μπαταριών.
Το σχέδιο της Toyota είναι να δημιουργήσει μπαταρίες τόσο για επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα όσο και για επαγγελματικά. Όπως έγινε γνωστό, οι σταθμοί φόρτισης θα μπορούν να παίρνουν ενέργεια από ανακυκλώσιμες πηγές, μειώνοντας το κόστος αλλά και το γενικότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης