H Citroen παρουσιάζει τα νέα e-C4 X και C4 X

H Citroen παρουσιάζει τα νέα e-C4 X και C4 X

Τα Citroen e-C4 Χ και C4 X συνδυάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κομψότητα, φινέτσα και χαρακτηριστικά από SUV.

Citroen_C4_X_4

Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε τα e-C4 X και C4 X, τα οποία προσφέρουν μια μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση για πελάτες που αναζητούν μια πολύ ελκυστική και φρέσκια σε σχεδίαση εναλλακτική πρόταση.

Ακολουθώντας τα βήματα του καινούργιου Citroen C5 X, η σχεδίαση των e-C4 X και C4 X αμφισβητεί τους παραδοσιακούς ορισμούς των compact αμαξωμάτων. Προσφέρει στους πελάτες κάτι μοναδικό, ένα σχεδιαστικό «μίγμα» που συνδυάζει την κομψή σιλουέτα ενός fastback, με τη μοντέρνα διάθεση ενός SUV και τη διαχρονική φινέτσα και ευρυχωρία ενός sedan μοντέλου.

Σχεδιασμός Citroen
Με την αισθητική τους, τα e-C4 X και C4 X είναι μέλη της οικογένειας των μοντέλων της Citroen τελευταίας γενιάς, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν κάτι νέο, για τους πελάτες που αναζητούν μια στιλάτη εναλλακτική. Με μήκος 4.600 χλστ., τα e-C4 X και C4 X τοποθετούνται στη γκάμα της Citroen ανάμεσα στα C4C-Cross και C5X. Το μεταξόνιο των 2.670 χλστ. είναι ίδιο με το C4 C-Cross, καθώς και τα δύο βασίζονται στην πλατφόρμα CMP της εταιρείας. Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29 Cd, η αεροδυναμική απόδοση έχει βελτιστοποιηθεί, κάτι που προσφέρει όφελος, αυτονομία, αλλά και οικονομία καυσίμου.

Κοιτώντας τα νέα μοντέλα από το πλάι, η δυναμική γραμμή της οροφής ρέει από την κορυφή του παρμπρίζ έως το επάνω μέρος του πορτ μπαγκάζ, δημιουργώντας μια fastback σιλουέτα. Η διαμόρφωση του πίσω μέρους κρύβει έξυπνα τις διαστάσεις του αμαξώματος και ιδιαίτερα το μήκος, χάρη στο οποίο ο  χώρος των αποσκευών είναι 510 λίτρα. Χαρακτηριστικά είναι τα πίσω φώτα που αποτελούνται από LED, τοποθετούνται κάτω από το άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ και περνούν μέσα από τις “γραμμές” της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Οι μεγάλοι τροχοί, σε συνδυασμό με τον κοντό εμπρός πρόβολο, δίνουν στο αυτοκίνητο αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κάτι που μεταφράζεται σε σιγουριά για τον οδηγό που κάθετε ψηλά, έχοντας πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα. Οι μαύροι ματ προστατευτικοί θόλοι τροχών και οι ποδιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος, αλλά και τα Airbump στις πλευρές με τα χρωματιστά ένθετα, ενισχύουν την αίσθηση της στιβαρότητας του συνόλου.

Εσωτερικό
Στο εσωτερικό των Citroen e-C4 X και C4 X, οι οδηγοί και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν μια απαράμιλλη αίσθηση ηρεμίας, άνεσης και ευρυχωρίας χάρη στην αναγνωρισμένη ποιότητα του προγράμματος Citroen Advanced Comfort, με τα Advanced Comfort καθίσματα και την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions. Η κορυφαία άνεση για τους επιβάτες, γίνεται ιδιαίτερα αισθητή για τους πίσω, που έχουν στη διάθεσή τους χώρο για τα γόνατα και μεγαλύτερη κλίση στην πλάτη του καθίσματος που είναι πλέον 27 μοίρες. Το εξωτερικό του πλάτος των 1.800 χιλιοστών σημαίνει ότι τρία άτομα μπορούν να κάθονται άνετα πίσω, με αρκετό χώρο και χωρίς παραχωρήσεις.

Τα e-C4 X και C4 X θα κατασκευαστούν στο ισπανικό εργοστάσιο Villaverde, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2023. Η ξεχωριστή αισθητική της νέας πρότασης, συνδυάζεται με κορυφαία τεχνολογία για τις ασφαλέστερες μετακινήσεις, σε ένα τεχνολογικό πακέτο που παρουσιάζεται πιο πλήρες από ποτέ.

Η ομπρέλα ασφαλείας ADAS
Με έως και 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης κάτω από την «ομπρέλα» του ADAS, του συστήματος που εξελίχθηκε για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση, τα νέα e-C4 X και C4 X έρχονται με: Αυτόματο φρενάρισμα και ειδοποίηση κινδύνου, αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 με Adaptive Cruise Control που αναλαμβάνει και τη στάση, αλλά και την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου στο μποτιλιάρισμα, σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης του οδηγού, προειδοποίηση για την ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, έξυπνους προβολείς αυτόματης ενεργοποίησης και όλα όσα περιμένει κανείς από ένα πολυτελές αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Αμιγώς ηλεκτρικό
Για το αμιγώς ηλεκτρικό e-C4 X, η Citroen έχει προβλέψει να το εφοδιάσει με κορυφαία τεχνολογία σε ότι έχει να κάνει με τη φόρτιση. H Citroen προσφέρει 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χιλιόμετρα) για την καλή λειτουργία της μπαταρίας του αυτοκινήτου, διασφαλίζοντας το 70% της χωρητικότητας των 50kWh της. Χάρη στην τεχνολογία των 400V που εξασφαλίζει η προηγμένη πλατφόρμα του μοντέλου, η γρήγορη φόρτιση είναι πραγματικά κορυφαίου επιπέδου.

Στο 80% η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει μόλις σε 30 λεπτά της ώρας, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC 100 kW, κάτι που σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει πως κάθε λεπτό σύνδεσης στον ταχυφορτιστή, το e-C4 X «κερδίζει» 10 χιλιόμετρα αυτονομίας, άλλο ένα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι ότι μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στα αστικά κέντρα, χωρίς κυκλοφοριακούς περιορισμούς.

Κινητήρες
Το C4 X θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και diesel που εμφανίζουν κορυφαία τεχνολογία και ιδιαίτερα υψηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον. Τα υπερτροφοδοτούμενα PureTech και Blue HDi σύνολα, με απόδοση ισχύος από 100 έως 130 ίππους και μετάδοση με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο 8 σχέσεων, δίνουν τη βάση για μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα εκδόσεων του C4 X, η οποία θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο εύρος αναγκών και απαιτήσεων από το αγοραστικό κοινό της κατηγορίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης