Έρχεται το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota

Έρχεται το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota

Το δεύτερο μοντέλο της αποκλειστικά ηλεκτρικής οικογένειας Below Zero φαίνεται πως έχει ήδη στα σκαριά η Toyota

Toyota_bZ5SDN
Το δεύτερο «Below Zero» μοντέλο της Toyota, θα είναι πιθανότητα μια σεντάν εκδοχή του crossover bZ4X που έκανε πρόσφατα την επίσημη πρεμιέρα του.
Το πρωτότυπο της Toyota με την ονομασία bZ SDN που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, όπως όλα δείχνουν «πλησιάζει» στην παραγωγή. Τις τελευταίες ημέρες, βλέπουμε στο διαδίκτυο μια σειρά από εικόνες που έχουν κατατεθεί από την Ιαπωνική εταιρεία για τα σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας (κατοχύρωση) και τις εγκρίσεις τύπου, ενώ ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εντοπίστηκε στο δρόμο στην Ιαπωνία σε φάση δοκιμών εξέλιξης.

Κλείσιμο
Τα παραπάνω δείχνουν πως η εξέλιξη του νέου μοντέλου είναι προχωρημένη και είναι ασφαλές να θεωρήσουμε πως η παραγωγή του μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και πριν αλλάξει ο χρόνος. Όπως όλα δείχνουν και το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην eTNGA πλατφόρμα (όπως είδαμε και στο bZ4X). Κάποιες προδιαγραφές που διέρρευσαν, καταδεικνύουν διαστάσεις που θα τοποθετούν το νέο μοντέλο ανάμεσα στη σεντάν Corolla και στο Camry. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota θα έχει μήκος 4.725 χιλιοστά, ενώ το μήκος του μεταξονίου του είναι 2.880 χιλιοστά- που το φέρνει πολύ κοντά στο Tesla Model 3.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης