Ακόμα ισχυρότερη η Aston Martin DBX

Ακόμα ισχυρότερη η Aston Martin DBX

Η Aston Martin παρουσιάζει μία νέα, ισχυρότερη έκδοση της DBX που είναι πλέον και το πιο δυνατό SUV στον κόσμο.

220201161355_Aston-martin-DBX-707

Η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε την DBX 707, ένα μοντέλο που αποσκοπεί στο να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας των über SUV, προκαλώντας πονοκέφαλο σε μοντέλα όπως οι  Porsche Cayenne Turbo GT και Lamboghini Urus.

Και αυτό καθώς κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται ο εξελιγμένος για την περίσταση V8 twin-turbo των 4,0 lt που αποτελεί προϊόν της Mercedes-AMG.

Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα νέους υπερτροφοδότες, με την απόδοσή του, συγκριτικά με την «απλή» εκδοχή της DBX, να έχει αυξηθεί κατά 156 PS και 200 Nm ροπής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ισχύς του να αγγίζει τώρα τους 707 ίππους και τα 900 Nm ροπής.
Κλείσιμο

Για τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει ένα υγρού τύπου αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, το οποίο χαρίζει στη DBX 707 εκρηκτικές επιδόσεις. Σε απόλυτα νούμερα η τελική φτάνει τα 310 χλμ./ώρα και η ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,3 δλ.

Η αύξηση της ισχύος κατέστησε αναγκαίες και κάποιες επεμβάσεις για την ομαλή διαχείριση της στο δρόμο. Ως εκ τούτου, υπάρχει αναβαθμισμένη αερανάρτηση, ένα εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης, βελτιωμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και carbon-κεραμικά φρένα 420 χλστ. εμπρός και 390 χλμ. πίσω με εξαπίστονες δαγκάνες, που εξοικονομούν 40,5 κιλά από τα μη αναρτώμενα μέρη.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πλαίσιο για την καλύτερη απορρόφηση των κάθετων δυνάμεων, αλλά και τον καλύτερο χειρισμό του οχήματος όταν αυτό κληθεί να κινηθεί σε σπορ ρυθμούς.

H υπόσταση της DBX 707 καθρεφτίζεται και στο αμάξωμά της, με το πιο επιβλητικό bodykit, που περιλαμβάνει μια μεγαλύτερη μάσκα με ανασχεδιασμένους αεραγωγούς, διαφορετικά φώτα ημέρας, αλλά και ένα πιο «επιθετικό» splitter. Πέρα από τα στιλιστικά οφέλη, τα εν λόγω στοιχεία επιτρέπουν την καλύτερη ψύξη τόσο του κινητήρα, όσο και των φρένων. Επιπλέον δόσεις στιλ επίσης χαρίζουν οι μαύρες λεπτομέρειες σε πολλά σημεία του αμαξώματος, οι μεγαλύτερης διαμέτρου τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, αλλά και το νέο spoiler στο πίσω μέρος.

Η σπορ αύρα είναι διάχυτη και στην καμπίνα, παρουσία των θερμαινόμενων καθισμάτων Sport Plus (με δυνατότητα 16 διαφορετικών ρυθμίσεων) στη διχρωμία “μπλε-μαύρο”, αλλά και μιας ανασχεδιασμένης κεντρικής κονσόλας με νέους διακόπτες και ειδικά μπουτόν για τη ρύθμιση -μεταξύ άλλων- της ανάρτησης, του ESP, και των προγραμμάτων οδήγησης.

Οι παραδόσεις της Aston Martin DBX 707 θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με την αρχική τιμή -στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας- να ανέρχεται στα 168.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης