Ερευνα: Ποιο απίστευτο αυτοκίνητο θέλουν να αποκτήσουν οι Έλληνες;

Ερευνα: Ποιο απίστευτο αυτοκίνητο θέλουν να αποκτήσουν οι Έλληνες;

Κύριος ανταγωνιστής είναι τα ΙΧ ενώ η επιλογή του ειδικού οχήματος θα εξαρτάται από το κόστος, τον χρόνο και το επίπεδο άνεσης που αυτά προσφέρουν.

drone

Ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων προκαλεί Διπλωματική Εργασία φοιτητή του ΕΜΠ καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποκτήσουν κάποιο ιπτάμενο αυτόνομο όχημα και να αφήσουν το αυτοκίνητό τους ενώ παράλληλα διατηρούν μια απόμακρη στάση από την επιλογή χρήσης ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Επίσης κυριότερος ανταγωνιστής των ιπτάμενων αυτόνομων οχημάτων φαίνεται να είναι το Ι.Χ. ενώ όσον αφορά στο κόστος, οι οικογένειες με μέσο εισόδημα από 10.000 έως 25.000 ευρώ έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν ένα ιπτάμενο αυτόνομο όχημα.

Στόχος της Διπλωματικής Εργασίας, η οποία δημοσιεύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, αποτελεί η διερεύνηση της αποδοχής των ιπτάμενων αυτόνομων οχημάτων στην Ελλάδα, καθώς και η πρόθεση χρήσης αυτών των οχημάτων, ενώ, παράλληλα, καταγράφηκαν οι απόψεις των Ελλήνων για τα ιπτάμενα αυτόνομα οχήματα και τα πιθανά χαρακτηριστικά τους αλλά και για την τεχνολογική τους συνείδηση.

Για τον σκοπό αυτό αναζητήθηκε βιβλιογραφία σχετική με το αντικείμενο της έρευνας σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων να πραγματοποιηθεί μέσω ερωτηματολογίου, στο οποίο συμπεριελήφθησαν δέκα σενάρια σύμφωνα με τη μέθοδο της δεδηλωμένης προτίμησης από τα οποία οι ερωτηθέντες έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ τριών εναλλακτικών: Ι.Χ., ταξί και ιπτάμενο αυτόνομο όχημα.

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των μαθηματικών μοντέλων συνοψίζονται στα εξής σημεία:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης