Μηδενικές εκπομπές στις οδικές μεταφορές για τη Volvo

Μηδενικές εκπομπές στις οδικές μεταφορές για τη Volvo

Η σουηδική εταιρία υπέγραψε τη διακήρυξη για μηδενικές εκπομπές στις οδικές μεταφορές στην COP26.

Volvo-1
Μέχρι το 2030 η Volvo στοχεύει να διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Ο CEO της Volvo Cars Hakan Samuelsson  υπέγραψε τη Διακήρυξη της Γλασκώβης για Μηδενικές Εκπομπές στα Αυτοκίνητα και τα Van, από κοινού με κορυφαία ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ COP26, για την κλιματική αλλαγή.

Η Volvo Cars ανακοινώνει παράλληλα τη θέσπιση μιας εσωτερικής τιμής άνθρακα, 1.000 Σουηδικές Κορώνες ανά τόνο εκπομπών άνθρακα, σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Η λήψη του μέτρου υπηρετεί τη φιλοδοξία της Volvo Cars να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Κλείσιμο


Η Διακήρυξη της Γλασκώβης αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταφορών στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής COP26 και υποδηλώνει μια δέσμευση εκ μέρους ηγετών της βιομηχανίας και των κυβερνήσεων να καταργήσουν σταδιακά την κυκλοφορία οχημάτων που τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα, στις μεγάλες αγορές έως το 2035 και σε όλο τον κόσμο έως το 2040.

Έως το 2025, η εταιρεία προσδοκά ότι πάνω από το μισό των πωλήσεών της παγκοσμίως θα προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έως το 2030, η Volvo Cars στοχεύει να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης