Εντείνεται η συνεργασία Mitsubishi-Nissan

Εντείνεται η συνεργασία Mitsubishi-Nissan

Στην αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογίας της Nissan θα προχωρήσει η Mitsubishi σε μια προσπάθεια για ομαλότερη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πολύτιμων οικονομικών πόρων.

Mitsubishi_Nissan_alliance
Στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας ως μέλη του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi οι δύο ιαπωνικές εταιρίες θα αποκτήσουν μια ακόμα πιο στενή σχέση καθώς από το 2026 τα μοντέλα της Mitsubishi θα βασίζονται σε αρχιτεκτονικές της Nissan, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων, οι οποίοι στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν για τη περεταίρω ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας.
Όπως, αναφέρει το Nikkei Asia, τα νέα μοντέλα της Mitsubishi θα χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της αδελφικής Nissan, όμως ο σχεδιασμός όπως και το μεγαλύτερο μέρος των κινητήριων μονάδων θα εξελίσσονται από την ίδια. Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Nissan και Mitsubishi δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές επιζητούν συνεργασίες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να μετριάσουν το κόστος εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες η μάρκα σχεδίαζε να σταματήσει να προσφέρει καινούρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδά της κατά 20%. Ωστόσο η Renault έχει ανακοινώσει πως με αφετηρία το 2023 θα αναλάβει την παραγωγή δύο μοντέλων της Mitsubishi για την ευρωπαϊκή αγορά τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις του Group
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης