Η μία και μοναδική Lamborghini Countach Evoluzione

Η μία και μοναδική Lamborghini Countach Evoluzione

Πάνω στο πρωτότυπο μοντέλο της Countach βασίστηκαν αρκετά από τα τωρινά οχήματα τόσο της Lamborghini, όσο και άλλων Ιταλών κατασκευαστών.

210719125230_Lamborghini-Countach-Evoluzione-1

Η επαναστατική Lamborghini δημιουργήθηκε το 1987 από το τμήμα «Composite Department» και κάτω από τις οδηγίες του νεαρού τότε αρχιμηχανικού Horacio Pagani, ο οποίος έγινε γνωστότερος από το 1992 και μετά, με την ίδρυση της ομώνυμης εταιρείας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε την πρωτότυπη έκδοση να ξεχωρίζει ήταν η σχεδίαση του αμαξώματος, που παρά το ότι είχε όμοια φιλοσοφία με το μοντέλο παραγωγής, διέθετε επαναστατικές για την εποχή της λύσεις. Για παράδειγμα, αρκετά τμήματα είχαν κατασκευαστεί από σύνθετα υλικά, όπως Kevlar, ανθρακονήματα και αλουμίνιο, με σκοπό τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, που σύμφωνα με την εταιρεία έφτανε τα μόλις 980 κιλά, σχεδόν 500 λιγότερα από την έκδοση παραγωγής. Επίσης, δεν έλειπαν και τα carbon καλύμματα στους τροχούς, που είχαν στόχο την βέλτιστη ψύξη των φρένων, με κάποιες από τις παραπάνω λύσεις να εφαρμόζονται αργότερα και από την αιώνιο αντίπαλο, την Ferrari με την F40.

Πέραν των παραπάνω, οι τεχνικοί του συγκεκριμένου τμήματος κατασκεύασαν ένα νέο monocoque πλαίσιο από kevlar και ανθρακονήματα, ειδικά για την Evoluzione, το οποίο πρόσθετε επιπλέον ακαμψία, με αποτέλεσμα την βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών και της οδικής συμπεριφοράς.
Κλείσιμο

Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης κέλυφος τοποθετήθηκε ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 5,0 λίτρων, με απόδοση 497 PS που χάριζε εξωφρενικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα). Εξελιγμένη ήταν και η ανάρτηση, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, το κιβώτιο με κοντύτερες σχέσεις, ενώ δεν έλειπε και το σύστημα τετρακίνησης.

Ενώ η Countach Evoluzione δεν προοριζόταν ποτέ για να μπει στην παραγωγή, παρείχε εν τούτοις πολύτιμες λύσεις και τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν σε μελλοντικά μοντέλα της Lamborghini. Δυστυχώς, το μοναδικό πρωτότυπο χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές πρόσκρουσης για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ανθεκτικότητα του πλαισίου. Αυτό σημαίνει ότι επί του παρόντος οι μοναδικές Countach Evoluzione, που υπάρχουν είναι μοντέλα σε κλίμακα 1:43.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης