Μια Mustang Mach-E για τις γυναίκες πιλότους του Β’ ΠΠ

Μια Mustang Mach-E για τις γυναίκες πιλότους του Β’ ΠΠ

Διαθέτει ασημί και μαύρο εξωτερικό με κίτρινες πινελιές, καθώς και τα σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και στις δύο πλευρές, αποτίνοντας φόρο τιμής στις εθελόντριες πιλότους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. 

Mustang_One_Off_1

Η Ford έχει προϊστορία με τη δημιουργία μοναδικών Mustang για το AirVenture Show της Experimental Aircraft Association στο Wisconsin. Φέτος, καθώς η Ford παρουσίασε πρόσφατα την εμπορική εκδοχή της Mustang Mach-E, στο AirVenture Show, είχε να επιδείξει μια ειδική, μοναδική, έκδοση του μοντέλου. Σχεδιασμένη για να αποτίσει φόρο τιμής σε εθελοντές γυναίκες πιλότες και τα αεροπλάνα που πέταξαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το συγκεκριμένο Mach-E διαθέτει ασημί και μαύρο αμάξωμα με κίτρινες λεπτομέρειες. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μια μοναδική μάσκα, ειδικούς τροχούς και το σήμα "Women Airforce Service Pilots 1942-1944". Η καμπίνα του ηλεκτρικού crossover είναι εξοπλισμένη με ένα μοναδικό μπροστινό υποβραχιόνιο, κίτρινες ραφές και ειδικά κεντήματα στα προσκέφαλα. Υπάρχουν επίσης 38 σήματα, τα οποία τιμούν τους 38 εθελοντές που πέθαναν εν ώρα υπηρεσίας. Δυστυχώς, η θυσία τους αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι γυναίκες δεν θα θεωρούνταν στρατιωτικό προσωπικό ακόμα και τρεις δεκαετίες μετά το τέλος του πολέμου.


Παρ 'όλα αυτά, μετέφεραν αεροπλάνα σε βάσεις στρατού των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και πέταξαν πάνω από 96 εκατομμύρια χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το μοντέλο προς τιμήν τους, βασίζεται στη Mustang Mach-E Premium και διαθέτει μπαταρία αυξημένης αυτονομίας, σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες που παράγει 351 ίππους και 59,1 kgm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,8 δευτερόλεπτα και η αυτονομία του είναι περίπου 435 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Το συγκεκριμένο Mach-E θα πλειστηριαστεί την Πέμπτη και τα έσοδα θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του EAA για να προσφέρει στις νέες γυναίκες και στους νέους με ανεπαρκή πρόσβαση, μια καριέρα στον κλάδο των αερομεταφορών. Η Ford υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση για περισσότερες από δύο δεκαετίες και έχει δωρίσει συνολικά 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Mustang GT "Old Crow" 2019, Mustang 2018 Eagle Squadron, Mustang 2016 "Ole Yeller" και 2015 Mustang Apollo Edition.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης