LEVC: Και ηλεκτρικό και αυτοκινούμενο

LEVC: Και ηλεκτρικό και αυτοκινούμενο

Η βρετανική London Electric Vehicle Company καινοτομεί και στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινούμενων οχημάτων.

210630123846_LEVC-e-Camper

Η LEVC, που έχει γίνει ευρέως γνωστή ως ο κατασκευαστής των φημισμένων λονδρέζικων ταξί και βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» του κινεζικού Ομίλου της Geely, ανοίγει τις δραστηριότητές της και στην ειδική κατηγορία των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.


Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να λανσάρει το e-Camper, ένα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο ελαφρύ επαγγελματικό βαν VN5. Για την δημιουργία του, η LEVC συνεργάστηκε με την εταιρεία μετατροπών Wellhouse Leisure, ενώ σύμφωνα με επίσημες πηγές θα διαθέτει παρόμοια μηχανικά μέρη με το ταξί TX.

Αυτά συνοψίζονται στην τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με μία μπαταρία ενεργειακής απόδοσης 31 kWh και ένα τρικύλινδρο, θερμικό μοτέρ, που επιτρέπει στο μοντέλο να έχει αυτονομία 489 χλμ., ενώ παράλληλα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις έως και 98 χλμ.

Το e-Camper μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες, ενώ στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται μία μικρών διαστάσεων ηλεκτρική κουζίνα και το κεντρικά τοποθετημένο πτυσσόμενο τραπέζι. Επίσης, οι τεχνικοί της εταιρείας εξέλιξαν καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με δυνατότητα περιστροφής 180ο, έτσι ώστε όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση η καμπίνα να μπορεί να μετατρέπεται σε ένα άνετο σαλόνι. Οι πρώτες παραδόσεις του e-Camper αναμένονται τον προσεχή Δεκέμβριο, με το βιβλίο των παραγγελιών να έχει ήδη ανοίξει, ενώ η τιμή του ξεκινά από τις 73.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης