Τα 2,7 εκ. δολάρια έφθασε η Ferrari 275 GTB της Jane Fonda

Τα 2,7 εκ. δολάρια έφθασε η Ferrari 275 GTB της Jane Fonda

Μια σπάνια Ferrari όπως η 275 GTB που κάποτε οδηγούσε μια σταρ του Hollywood όπως η Jane Fonda δεν θα μπορούσε παρά να πωληθεί σε αστρονομική τιμή όπως και έγινε στη δημοπρασία της RM Sotheby’s.

ferrari_275_gtb_jane_fonda
Στους χώρους των συλλεκτών ήταν δεδομένο πως η Ferrari 275 GTB του 1966 με αριθμό πλαισίου 08641 θα ήταν ένα από τα διαμάντια της δημοπρασίας της RM Sotheby’s, όχι μόνο λόγο της σπανιότητας και της εξαιρετικής κατάστασης του αυτοκινήτου αλλά και εξαιτίας της ιστορίας της.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε αρχικά από τον Γάλλο σκηνοθέτη Roger Vadim Plemiannikov και αργότερα πέρασε στα χέρια της συζύγου και σταρ του Hollywood, Jane Fonda. Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί καινούργιο από την Ferrari Γαλλίας και παρέμεινε στην κατοχή της Fonda για περίπου δύο χρόνια. Φυσικά εκτός από την ιδιαίτερη ιδιοκτησιακή ιστορία της η συγκεκριμένη Ferrari έφθασε να πουληθεί τελικά έναντι 2,7 εκ. δολαρίων χάρη και στην εξαιρετική αισθητική και μηχανολογική κατάστασή της.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της RM Sotheby’s το αυτοκίνητο εκτός του γεγονότος πως είχε όλα τα αυθεντικά μηχανικά μέρη βρισκόταν και σε κατάσταση καινούργιου έχοντας μάλιστα την απόλυτη πιστοποίηση από το τμήμα κλασσικών μοντέλων Ferrari Clessiche της ιταλικής φίρμας.
Η 275 GTB ήταν το αυτοκίνητο με την υψηλότερη τιμή πώλησης στη συγκεκριμένη δημοπρασία. Την ακολούθησε μια Ferrari 550 GT1 του 2000 και μία Ferrari 250 GT/L Berlinetta Lusso.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης