Πωλείται η Mercedes 300 SEL 6.3 του Steve McQueen

Πωλείται η Mercedes 300 SEL 6.3 του Steve McQueen

Εκτός από την δεδομένη αίγλη που έχει μια κλασσική Mercedes 300 SEL 6.3 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που διατίθεται προς πώληση στο San Francisco έχει ιδιαίτερη συλλεκτική αξία καθώς πρόκειται για ένα από τα αυτοκίνητα του Steve McQueen.

steve_mcqueen_mercedes_300_sel
Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε πολυτέλεια αλλά και μηχανολογική αρτιότητα αυτοκίνητα της εποχής της καθώς η Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 με τον θηριώδη V8 κινητήρα των 250 PS και 500 Nm ροπής ήταν πρακτικά το πρώτο γερμανικό super saloon με επιδόσεις που ζήλευαν πολλά supercar της εποχής.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αυτό το μοντέλο ήταν το πρώτο με το οποίο συστήθηκε η AMG με την διάσημη αγωνιστική Red Pig. Η συγκεκριμένη μαύρη 300 SEL 6.3 έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία καθώς επί οκτώ χρόνια βρισκόταν στην κατοχή του Steve McQueen, γνωστού και για το πάθος του για τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο διατίθεται πως πώληση έναντι 300.000 δολαρίων από την San Francisco Sperts Cars και μεταξύ των στοιχείων που τονίζουν την συλλεκτική του αξία είναι πως κατά την ανακατασκευή του από την Kienle Automobiltechnick το 2013 διατηρήθηκε όλη η γνησιότητα του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό είναι ακριβώς αυτές που απολάμβανε και ο McQueen. Το αυτοκίνητο έχει γράψει στο οδόμετρο 129.911 χιλιόμετρα όμως είναι σε άριστη μηχανολογική κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να φθάνει έως τα 220 km/h και να κάνει το 0-100 km/h σε 6,5’’ όπως ακριβώς και στην εποχή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης