Κατασχέθηκε μία Rolls-Royce Phantom

Κατασχέθηκε μία Rolls-Royce Phantom

Οι ιταλικές τελωνειακές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση μίας Rolls-Royce Phantom, λόγω «απαγορευμένων» υλικών στο εσωτερικό. 

Rolls_1

Οι περιορισμοί που ισχύουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα σχετικά με την εισαγωγή αγαθών, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ιταλίας, αρκετές φορές είναι τόσο ιδιαίτεροι και περίεργοι, που εκπλήσσουν σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυστηρότητάς τους ακόμα και αυτούς που τους νομοθετούν.


Κλείσιμο
Το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στο λιμάνι του Λιβόρνο, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα των παραπάνω. Οι τοπικές τελωνειακές αρχές απαγόρευσαν τον εκτελωνισμό μίας προερχόμενης από τη Ρωσία, Rolls-Royce Phantom, η οποία είχε προορισμό μία έκθεση πολυτελών οχημάτων στη Ρώμη.

Ο λόγος για την απαγόρευση και μάλιστα κατάσχεση της βρετανικής λιμουζίνας από τις αρχές αφορά την εσωτερική επένδυση, η οποία προερχόταν από δέρμα κροκοδείλου, που θεωρείται παράνομο, εκτός εάν υπάρχει αντίστοιχο πιστοποιητικό εξαίρεσης, λόγω της σύμβασης για το διεθνές εμπόριο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας, που έχει υπογράψει η Ιταλία και άλλες 182 χώρες.
Βάση των νομοθετικών διατάξεων που ισχύουν στη γείτονα χώρα, ο ιδιοκτήτης της Phantom αναμένεται να δεχτεί τις ανάλογες κυρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, εκτός του υψηλού χρηματικού προστίμου που θα λάβει και της ποινής φυλάκισης, θα πρέπει να αφαιρέσει πλήρως τις επενδύσεις, κάτι που προκύπτει από το νόμο περί προσωπικής κατοχής ενός είδους που βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης