Η GM συνεργάζεται με την LG για ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών

Η GM συνεργάζεται με την LG για ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών που αποτελεί μέρος της Ultium Cells LLC, της κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

GM_LG_New_Battery_Plant_Tennessi_3

Η General Motors και η LG Energy Solution ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στο Τενεσί των ΗΠΑ. Ο στόχος των δύο εργοστασίων θα είναι να προμηθεύεται απρόσκοπτα η GM με τις απαραίτητες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα, τα οποία όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να πολλαπλασιάζονται. Αυτό το νέο εργοστάσιο θα προμηθεύσει τις γραμμές παραγωγής του Spring Hill της GM, καθώς εκεί θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό SUV Cadillac Lyriq από το 2022.


Από την ανακοίνωση που επιβεβαιώνει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο αυτό project, προκύπτει πως το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εγκαταστάσεις που θα έχουν έκταση 2,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, όπου θα δημιουργηθούν 1.300 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η LG Chem μπορεί επίσης να κατασκευάσει ειδικού σχήματος κυψέλες ενέργειας στις ΗΠΑ, ίσως και στη νέα μορφή που η Tesla σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο Cybertruck και το Semi, με το πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους σε σχέση με τις μπαταρίες που θα παράγονται από τη Lordstown.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης