Κλασική Mercedes-Benz SL με σύγχρονη τεχνολογία

Κλασική Mercedes-Benz SL με σύγχρονη τεχνολογία

Η εξειδικευμένη στις αναπαλαιώσεις εταιρία Mechatronik παρουσίασε μια restomod Mercedes-Benz SL που διατηρεί ατόφια την κλασσική της εμφάνιση αλλά συνοδεύεται από ένα πιο σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Μ-SL_Pagoda
Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η γερμανική εταιρία Mechatronic ασχολείται με την αναπαλαίωση και την δημιουργία προσεγμένων στη λεπτομέρεια restomod αυτοκινήτων με βάση κλασσικά μοντέλα της Mercedes-Benz.
Η πιο πρόσφατη δημιουργία της ακούει στο όνομα M-SL και πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατροπή της W113 SL, που όλοι γνωρίζουμε ως «Παγόδα» η οποία διατηρεί αναλλοίωτη την εμφάνιση και την κλασική γοητεία φιλοξενώντας όμως κάτω από αυτή σύγχρονες μηχανολογικές λύσεις.
Το αυτοκίνητο έχει υποστεί ολική ανακατασκευή του αμαξώματος το οποίο μάλιστα έχει δεχθεί και κατάλληλες ενισχύσεις ενώ η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται κάτω από το καπό και αφορά την αντικατάσταση του straight-six της δεκαετίας του ’60 με έναν V8 4.3 λίτρων της Mercedes από το 1997 με 275 ίππους ο οποίος μάλιστα είναι ελαφρύτερος κατά 30 κιλά από τον αρχικό κινητήρα του αυτοκινήτου.

Μαζί με τον κινητήρα η SL έχει δεχθεί και το αυτόματο 5άρι κιβώτιο που συνόδευε τον V8 ενώ οι κατάλληλες επεμβάσεις έχουν γίνει σε ανάρτηση και μετάδοση. Συγκεκριμένα η ανάρτηση έχει βελτιωμένη γεωμετρία και αμορτισέρ της KW ενώ έχει τοποθετηθεί διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μεγαλύτερα φρένα με ABS. Παράλληλα το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει και αρκετά στοιχεία άνεσης και σύγχρονης τεχνολογίας συνδεσιμότητας όπως Bluetooth, θύρες USB, ηλεκτρικά παράθυρα, θερμαινόμενα καθίσματα, κλιματισμό κ.α.
Κλείσιμο
Η Mechatronik θα κατασκευάζει την M-SL κατόπιν παραγγελίας έχοντας τη δυνατότητα παραγωγής μόλις πέντε μοντέλων ανά έτος. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή όμως λαμβάνοντας υπ’όψη τόσο την έκταση των εργασιών που περιλαμβάνει όσο και την σπανιότητα της κλασσικής SL είναι σίγουρο πως μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο εξαψήφιο νούμερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης