Mohs SafariKar: Το άγνωστο κυνηγετικό αυτοκίνητο

Mohs SafariKar: Το άγνωστο κυνηγετικό αυτοκίνητο

Ελάχιστοι παγκοσμίως είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξη του αμφιβόλου αισθητικής Mohs SafariKar το οποίο όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία του δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει ως κυνηγετικό αυτοκίνητο όμως τελικά έμεινε για πάντα στα χαρτιά ως μια ιδέα.

1973_mohs_safarikar
Όσο περίεργη και υπερβολική δείχνει η εικόνα του Mohs Safari Kar άλλο τόσο αλλόκοτη είναι και η ιστορία που κρύβει καθώς πρόκειται για ένα από τα μόλις τρία πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν το 1973 προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση εξέλιξης ενός πολυτελούς οχήματος για σαφάρι στην Αφρική.
Η ιδέα ανήκει στον εφευρέτη και επιχειρηματία Bruce Baldwin Mohs ο οποίος μεταξύ άλλων είναι πνευματικός πατέρας των ανακλαστικών στις μπαριέρες και με το SafariKar επιχείρησε την είσοδό του στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα πρωτότυπα που κατασκεύασε χρησιμοποιούσαν το πάτωμα και μηχανικά μέρα από το International Harverster Travelall, ένα station wagon του 1969. Αν και η αισθητική της δημιουργίας του Mohs είναι παραπάνω από αμφισβητήσιμη κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως υπήρχαν αρκετά πρωτοποριακά στοιχεία όπως για παράδειγμα η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος τα οποία μάλιστα είναι επενδεδυμένα με στρώση πολυουρεθάνης και συνθετική εξωτερική επένδυση συνθετικό δέρμα καθώς και οι συρόμενες πόρτες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση στο εσωτερικό.

Προκειμένου να εξυπηρετεί λειτουργικά το ρόλο του ως κυνηγετικό αυτοκίνητο το SafariKar είναι εφοδιασμένο με μια σειρά τριών μπάκετ καθισμάτων εμπρός ενώ ο πίσω χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να αφήνει αρκετό χώρο κίνησης στον ένα ή περισσότερους φιλοξενούμενους με τα κυνηγετικά όπλα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένα από τα στοιχεία εξοπλισμού του αυτοκινήτου καθώς εκτός από ραδιόφωνο AM/FM το SafariKar διαθέτει μονάδα ασυρμάτου CB αλλά και air-condition. Το αυτοκίνητο συμμετείχε πρόσφατα σε ανοιχτή δημοπρασία και φαίνεται πως λόγο της σπανιότητας του συγκέντρωσε την προσοχή αρκετών συλλεκτών φθάνοντας τελικά κοντά στις 30.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης