To Toyota GR Yaris της HKS που κοντράρει τα supercars

To Toyota GR Yaris της HKS που κοντράρει τα supercars

Μέσα από μια ριζική αναβάθμιση της εικόνας αλλά και της απόδοσης η εταιρία βελτιώσεων HKS δίνει στο ήδη εκρηκτικό Toyota GR Yaris την ικανότητα να κοντράρει ακόμα και supercars

HKS_Yaris_GR__2_
Ακόμα και στην εργοστασιακή του μορφή το GR Yaris είναι ένα από τα πιο καυτά και επιθυμητά καυτά χάτσμπακ που υπάρχουν σήμερα στην αγορά με το οδηγικό του ταλέντο να θεωρείται από πολλούς ανώτερο ακόμα και από αυτό καθαρόαιμων sportcars.
Η εταιρία βελτιώσεων HKS αποφάσισε λοιπόν να χαρίσει στο GR Yaris και τις επιδόσεις που θα του επιτρέπουν να κοιτά στα μάτια ακόμα και εξωτικές δημιουργίες. Είναι μάλιστα σαφές πως στόχος της ήταν το βελτιωμένο GR Yaris να δηλώνει την διαφορετικότητα του από την πρώτη στιγμή και έτσι το εφοδίασε με ένα kit Rocket Bunny με φαρδύτερα φτερά και αντίστοιχης φιλοσοφίας προφυλακτήρες και ποδιές σε συνδυασμό με μια τεράστια πίσω αεροτομή και σφυρίλατες ζάντες Advan Racing χαρίζοντας έτσι μια εικόνα που παραπέμπει σε αγωνιστικό του WRC.

Τα πραγματικά καλά νέα αφορούν όμως όσα κρύβονται πίσω από την εικόνα και ειδικότερα σε όσα αφορούν την αναβάθμιση του κινητήρα ο οποίος έχει ανέβει στους 375 ίππους και με την χρήση ψεκασμού νίτρου αγγίζει για κάποιο διάστημα τους 475 ίππους. Η θεαματική βελτίωση έχει προκύψει με την τοποθέτηση μεγαλύτερου υπερτροφοδότη, ενισχυμένου intercooler και με την αναβάθμιση της τροφοδοσίας αλλά και της χαρτογράφησης της κεντρικής μονάδας ελέγχου. Για την υποστήριξη της σημαντικά αυξημένης απόδοσης χωρίς αρνητικές συνέπειες στην οδική συμπεριφορά έχουν τοποθετηθεί coilover αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης τόσο των χαρακτηριστικών απόσβεσης όσο και του ύψους από το έδαφος ενώ κατάλληλη αναβάθμιση έχει γίνει και στα φρένα. Το αποτέλεσμα είναι το GR Yaris της HKS να είναι ταχύτερο στην πίστα Tsubuka ακόμα και από το Nissan GT-R Nismo το οποίο μέχρι πρόσφατα κρατούσε το ρεκόρ γύρου στην συγκεκριμένη πίστα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης