Η Porsche Panamera Turbo S σπάει το ρεκόρ της Taycan στην πίστα

Η Porsche Panamera Turbo S σπάει το ρεκόρ της Taycan στην πίστα

Το ταχύτερο σεντάν παραγωγής στην πίστα Road Atlanta είναι πλέον η Porsche Panamera Turbo S σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο από αυτόν της ηλεκτρικής Taycan Turbo S που είχε το ρεκόρ γύρου έως τώρα.

porsche_panamera_turbo_s_road_atlanta
Πολλοί petroheads θα θεωρήσουν πως η παραδοσιακή αυτοκίνηση πήρε μια σημαντική νίκη μαθαίνοντας πως η Porsche Panamera κατάφερε να κερδίσει στην πίστα την ηλεκτρική αδελφή της, την Taycan.
Η εικονική κόντρα έγινε στην πίστα Road Atlanta όπου η Porsche στο πλαίσιο επίδειξης των ικανοτήτων της Taycan είχε καταγράψει με την Turbo S το ρεκόρ γύρου για ηλεκτρικά και σεντάν αυτοκίνητα με τον εξαιρετικό χρόνο του 1 λεπτού και 33 δευτερολέπτων.
Τα ρεκόρ ωστόσο δεν κρατούν για πάντα και έτσι πρόσφατα αυτό της Taycan κατατρίφθηκε και μάλιστα από μια άλλη Porsche. Πρόκειται για τη νέα Panamera Turbo S η οποία με οδηγό τον επαγγελματία Leh Keen σημείωσε χρόνο 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων.


Κλείσιμο

Η συγκεκριμένη Panamera ήταν εξοπλισμένη με όλες τις επιλογές που προσφέρει η Porsche με στόχο να κάνει όσο το δυνατό ταχύτερο το μοντέλο της. Έτσι μεταξύ άλλων το αυτοκίνητο φορούσε κεραμικά φρένα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, ενώ διέθετε τετραδιεύθυνση και ενεργές αντιστρεπτικές. H Panamera Turbo S δεν είναι η πιο δυνατή της γκάμας καθώς αυτός ο τίτλος ανήκει στην Turbo SE Hybrid, είναι αυτή με τον πιο δυναμικό χαρακτήρα. Κινείται από ένα V8 twin-turbo κινητήρα 630 ίππων, είναι τετρακίνητη και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1’’ ενώ πλέον είναι το ταχύτερο sedan παραγωγής στην πίστα Road Atlanta.


Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης