Ερευνητικό διαστημικό rover από την Toyota

Ερευνητικό διαστημικό rover από την Toyota

Την εξέλιξη ενός οχήματος με την ονομασία Lunar Cruiser για επανδρωμένες εξερευνητικές αποστολές στη Σελήνη και άλλους πλανήτες ανακοίνωσε η Toyota

toyota_lunar_cruiser
Το περασμένο Μάρτιο η Toyota ξεκίνησε την συνεργασία με την JAXA, την ιαπωνική υπηρεσία για την εξερεύνηση του διαστήματος με στόχο την εξέλιξη ενός οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει εξερευνητικές αποστολές σε άλλους πλανήτες.
Οι προδιαγραφές προβλέπουν μια ηλεκτρική μονάδα ισχύος με ενεργειακές κυψέλες η οποία θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία για περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα, τιμή άκρως εντυπωσιακή με το δεδομένο των ελάχιστων ενεργειακών πηγών που μπορούν να μεταφερθούν σε μια διαστημική αποστολή. Ο αντιπρόεδρος της JAXA, Koichi Wakata έχει δηλώσει πως στόχος της υπηρεσίας είναι το όχημα να δοκιμαστεί στο φεγγάρι το 2029 και οι αποστολές να ξεκινήσουν το 2030.

Εκτός από την μεγάλη αυτονομία το όχημα θα πρέπει να διαθέτει και εξαιρετικές ικανότητες κίνησης σε ιδιαίτερα ανώμαλο έδαφος όπως αυτό της Σελήνης, να είναι ανθεκτικό στην ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες. Από τις έως στιγμής πληροφορίες που έχουν δοθεί είναι γνωστό πως το μήκος θα φθάνει τα 6 μέτρα και το ύψος τα 3,8 μέτρα ενώ το εσωτερικό του θα έχει διαθέσιμο εμβαδό 13 κυβικών μέτρων και θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερα άτομα.
Κλείσιμο
Φυσικά το διαστημικό όχημα θα έπρεπε να έχει και κάποιο όνομα. Με βάση λοιπόν την παράδοση της Toyota στα οχήματα εκτός δρόμου δεν είναι παράξενο που αποφασίστηκε η σύνδεση με την οικογένεια του Land Cruiser καθώς τελικά το όνομα που δόθηκε είναι Lunar Cruiser.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης