Κεκάκια λαδιού έκπληξη

Κεκάκια λαδιού έκπληξη

Νηστίσιμα κεκάκια που θα γίνουν η καλύτερη συντροφιά για τον πρωινό σας καφέ.

netvolution_kekakia_ladiou
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C στον αέρα και τοποθετείτε 12 χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν ή λαδώνετε 12 ατομικά ραμεκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια).

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε κι ανακατεύετε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα των υγρών. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.

Μοιράζετε το μίγμα στα χαρτάκια, τοποθετείτε από ένα κυβάκι χαλβά στο κέντρο του καθενός και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.

Κλείσιμο
Ξεφουρνίζετε τα κεκάκια και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης