Χόρτα τσιγαριαστά με ταραμά και μαυρομάτικα φασόλια
Χόρτα τσιγαριαστά με ταραμά και μαυρομάτικα φασόλια
Νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με χόρτα και όσπρια, ιδανική και για την περίοδο της νηστείας.
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χόρτα σε μπόλικο νερό και στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα απλώνετε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σέσκουλα και τα υπόλοιπα χόρτα, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε κι ανακατεύετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και λίγο νεράκι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις καυκαλήθρες και το μάραθο επίσης χοντροκομμένο. Προσθέτετε λίγο νερό, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και μαγειρεύετε τα χόρτα μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνετε ζουμάκι και το ρίχνετε στον ταραμά μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε για να πάρει ο ταραμάς τη θερμοκρασία των χόρτων και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε τα τσιγαριαστά χόρτα σε πιατέλα προσθέτοντας από πάνω τα μαυρομάτικα φασόλια, λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σέσκουλα και τα υπόλοιπα χόρτα, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε κι ανακατεύετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και λίγο νεράκι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις καυκαλήθρες και το μάραθο επίσης χοντροκομμένο. Προσθέτετε λίγο νερό, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και μαγειρεύετε τα χόρτα μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνετε ζουμάκι και το ρίχνετε στον ταραμά μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε για να πάρει ο ταραμάς τη θερμοκρασία των χόρτων και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε τα τσιγαριαστά χόρτα σε πιατέλα προσθέτοντας από πάνω τα μαυρομάτικα φασόλια, λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα