Οι τροφές που καταπολεμούν τις ρυτίδες
Ήξερες ότι η συχνή κατανάλωση πουλερικών βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας; Δες ποιες άλλες τροφές κόβουν χρόνια...
«Είμαστε ό,τι τρώμε»! Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό το μότο είναι μία πραγματικότητα γενικά για τη ζωή μας και πως μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα γύρω μας, όπως την εμφάνισή μας. Πρόσφατα , μάλιστα, στον ιστότοπο Times Now δημοσιεύτηκε μια λίστα με τα τρόφιμα εκείνα που περιέχουν ή βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου( η πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και το βοηθά να φαίνεται νεότερο και είναι εκείνο το συστατικό, που χάνεται με το πέρασμα των χρόνων και ευθύνεται για τη μη λαμπερότητα του δέρματος). Έτσι, λοιπόν, με βάση τα δεδομένα από διάφορες έρευνες συλλέχθηκαν οι εξής τροφές, ως ασπίδα κατά του γήρατος.
Αρχικά, τα πουλερικά φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική πηγή κολλαγόνου. Η συχνή κατανάλωση πουλερικών βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας ειδικά αν μαγειρεύονται υγιεινά και δεν χρησιμοποιείται πολύ λάδι. Επίσης, η βιταμίνη C και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στο δέρμα και κυρίως στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Δείτε ακόμη: 9 τροφές που “κόβουν” χρόνια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr