Πίτσα με μοτσαρέλα και βασιλικό
Πίτσα με μοτσαρέλα και βασιλικό
Φτιάξτε αυτήν την πίτσα του Έκτορα Μποτρίνι και βάζουμε στοίχημα ότι όλοι θα σάς ζητούν τη συνταγή!
Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύετε με το χέρι σας. Προσθέτετε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Την περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ζυμώνετε για 1-2 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με δυο τρεις πετσέτες και την αφήνετε στο πιο ζεστό μέρος της κουζίνας να φουσκώσει τουλάχιστον για 1 ώρα.
Τη βγάζετε, την ξαναζυμώνετε και τη χωρίζετε σε πέντε μπάλες. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και ανοίγετε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου περίπου 30εκ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τη ζύμη μέσα σε μεγάλο ταψί, την περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο χοντρό αλάτι. Λιώνετε με το χέρι τις ώριμες ντομάτες σκορπίζοντας τους χυμούς τους πάνω από την πίτσα. Τέλος, βάζετε τους κύβους της μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με το φρέσκο βασιλικό. Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο και, αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις, σκορπίζετε από πάνω μια τριμμένη καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Δείτε αναλυτικά τις δοσολογίες των υλικών και τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Τη βγάζετε, την ξαναζυμώνετε και τη χωρίζετε σε πέντε μπάλες. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και ανοίγετε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου περίπου 30εκ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τη ζύμη μέσα σε μεγάλο ταψί, την περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο χοντρό αλάτι. Λιώνετε με το χέρι τις ώριμες ντομάτες σκορπίζοντας τους χυμούς τους πάνω από την πίτσα. Τέλος, βάζετε τους κύβους της μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με το φρέσκο βασιλικό. Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο και, αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις, σκορπίζετε από πάνω μια τριμμένη καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Δείτε αναλυτικά τις δοσολογίες των υλικών και τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα