Το απόλυτο μυστικό για να γίνουν τέλεια όλα τα πασχαλινά γλυκά (+συνταγή)

Το απόλυτο μυστικό για να γίνουν τέλεια όλα τα πασχαλινά γλυκά (+συνταγή)

Τσουρέκια, κουλούρια, τάρτες, cheesecake και trifle είναι μόνο μερικά από τα γλυκά που αγαπάμε να απολαμβάνουμε τις γιορτινές ημέρες της άνοιξης. 

auga_koulouria_net
Όλες αυτές οι λιχουδιές, παραδοσιακές και μοντέρνες, έχουν μια θέση στα τραπέζια μας. Η κάθε συνταγή όμως για να πετύχει θέλει συγκεκριμένη τέχνη και έχει τα ιδιαίτερα μυστικά της. Ένα είναι όμως το υλικό εκείνο που πάει παντού και εξασφαλίζει σίγουρη επιτυχία: το βούτυρο! Εμείς φτιάχνουμε και σας προτείνουμε αφράτα τσουρέκια, κουλουράκια που μοσχοβολάνε, βελούδινες γαλατόπιτες, τραγανές τάρτες, λαχταριστά cheesecake και ανάλαφρα trifle με βούτυρο Lurpak! Ποια είναι όμως τα βήματα που θα εγγυηθούν την πλήρη επιτυχία των γλυκών στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα;

Τσουρέκια
Τα πασχαλινά τσουρέκια είναι αναπόσπαστο μέρος των γιορτών και αξίζει τον κόπο να φτιάχνονται με μεράκι και φροντίδα. Η επιτυχία τους απαιτεί υπομονή, ποιότητα υλικών και προσοχή στις λεπτομέρειες. Καίριο στοιχείο είναι το ζύμωμα και η ξεκούραση του ζυμαριού. Σε πρώτη φάση τα υλικά χρειάζονται καλό ανακάτεμα ώστε να γίνει μια λεία και βελούδινη ζύμη. Στη συνέχεια, αυτή πρέπει να μείνει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον ένα δίωρο ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν και μπορούμε να τη βάλουμε και στο μίξερ, προτιμάμε να την πλάσουμε στο χέρι για καλύτερο έλεγχο της ποιότητάς της. Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και καρδάμωμο που προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το βούτυρο πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, για να ενισχύσει τη γεύση, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak που παράγεται από 100% αγελαδινό γάλα και δεν περιέχει συντηρητικά. Πριν βάλουμε το τσουρέκι στον φούρνο, έχουμε στο νου μας πως το ψήσιμο πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, χωρίς να ανοίγουμε τον φούρνο συχνά, έτσι ώστε να μη μειωθεί ο όγκος της ζύμης. Εάν ακολουθήσουμε βήμα βήμα τις παραπάνω συμβουλές, θα έχουμε αναμφισβήτητα στο τραπέζι μας τα πιο αφράτα, αρωματικά και απολαυστικά πασχαλινά τσουρέκια.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης