Τι είναι το τόφου και πώς το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική
05.05.2021
14:00
Το τόφου θα λέγαμε πως ανήκει σε μία ιδιαίτερη κατηγορία «γνωστού-άγνωστου», καθώς, ενώ πολλοί ξέρουν ότι υπάρχει, δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι.
Μάλιστα, σίγουρα είναι ακόμη λιγότερο γνωστό ότι υπάρχουν και κατηγορίες τόφου που αναλόγως την υφή τους χρησιμοποιούνται και διαφορετικά στη μαγειρική.
Οι vegan, βέβαια, χρησιμοποιούν το τόφου κατά κόρον στη διατροφή τους, καθώς πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν που παράγεται από σόγια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος vegan για να χρησιμοποιήσει το τόφου και για αυτό αξίζει να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να δούμε πως μπορεί να μπει στη μαγειρική μας.
Τι είναι το τόφου;
Το τόφου είναι ένα φυτικό τρόφιμο φτιαγμένο από σόγια, που μοιάζει με λευκό τυρί, ενώ θεωρείται παραδοσιακό τρόφιμο στην Ιαπωνία και στην Κίνα. Επίσης, είναι φτωχό σε θερμίδες αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Οι vegan, βέβαια, χρησιμοποιούν το τόφου κατά κόρον στη διατροφή τους, καθώς πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν που παράγεται από σόγια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος vegan για να χρησιμοποιήσει το τόφου και για αυτό αξίζει να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να δούμε πως μπορεί να μπει στη μαγειρική μας.
Τι είναι το τόφου;
Το τόφου είναι ένα φυτικό τρόφιμο φτιαγμένο από σόγια, που μοιάζει με λευκό τυρί, ενώ θεωρείται παραδοσιακό τρόφιμο στην Ιαπωνία και στην Κίνα. Επίσης, είναι φτωχό σε θερμίδες αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr