Σπαγγέτι με πικάντικη σάλτσα φράουλας: η απόλυτα πρωτότυπη ανοιξιάτικη συνταγή

Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με σάλτσα φράουλας, που θα αγαπήσετε την άνοιξη.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα σπαγγέτι να βράσουν al dente. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε τις φράουλες.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού. Αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες (περίπου 15 λεπτά).

Ραντίζετε με το ξίδι και αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.

Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής  στοcantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr