Τάρτα με ζύμη πολύσπορη με γλυκοπατάτα, γραβιέρα και χωριάτικο λουκάνικο

Τάρτα με ζύμη πολύσπορη με γλυκοπατάτα, γραβιέρα και χωριάτικο λουκάνικο

Η γαλλική αλμυρή τάρτα σε ελληνική εκδοχή! Γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο, γραβιέρα σε μια πλούσια και λαχταριστή τάρτα για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι.

tarta-poluspori-glukopatata-loukaniko-graviera-430x575
Βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι και δουλεύετε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Ξετυλίγετε τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Λαδώνετε την ταρτιέρα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στρώνετε το φύλλο καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά. Τρυπάτε διάσπαρτα με ένα πιρούνι και ψήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά.

Γέμιση: Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνετε τους κύβους γλυκοπατάτας. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα. Ανακατεύετε και ψήνετε για 30 λεπτά. Αδειάζετε τους κύβους στην ταρτιέρα και σκορπίζετε το λουκάνικο και τη γραβιέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τους κύβους της γλυκοπατάτας και το λουκάνικο και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Κλείσιμο
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης