Βελουτέ κουνουπίδι με μανιτάρια τηγανιά

Βελουτέ κουνουπίδι με μανιτάρια τηγανιά

Μια ιδιαίτερη δυναμωτική βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο. Σερβρίρεται με μανιτάρια τηγανιά που δίνουν το χειμωνιάτικο άρωμα. Για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.

NET-KOUNOYPIDI
Σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες και το κουνουπίδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τηγανιά: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Οταν ροδίσουν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον κόλιανδρο και την πάπρικα. Αφήνετε τα μανιτάρια να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Πολτοποιείτε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ (ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ). Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, μοιράζετε από 1-2 κουταλιές μανιτάρια και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κλείσιμο
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης