Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο

Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο

Το τυρί λιώνει στα ζυμαρικά που ψήνονται με μπρόκολο στο φούρνο και κάνουν ένα νόστιμο εποχιακό πιάτο από τον Λάμπρο Βακιάρο.

soufle_zimarikon
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.

Παράλληλα, προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια το μπέικον ψιλοκομμένο. Τσιγαρίζετε για 1 – 2 λεπτά και μόλις δείτε ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε για 3 – 5 λεπτά, έως ότου μειωθεί ο όγκος των κρεμμυδιών.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον κουρκουμά και μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε απ’ την εστία κι αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.

Κλείσιμο
Στην κατσαρόλα που έχετε βράσει τα ζυμαρικά, για να μην λερώνετε άλλα σκεύη, επαναφέρετε τα ζυμαρικά και προσθέτετε τα 3 τυριά, την κρέμα γάλακτος με τα λαχανικά και το μπέικον (που έχουν κρυώσει), το μπρόκολο, αρκετό πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και σε περίπτωση που τα τυριά δεν είναι τόσο αλμυρά προσθέτετε αλάτι και στη συνέχεια τα 3 αβγά. Σιγουρεύεστε ότι τα ζυμαρικά έχουν ανακατευτεί εντελώς με τα υπόλοιπα υλικά.

Βουτυρώνετε και προσθέτετε φρυγανιά σε ένα μεγάλο πυρέξ. Αδειάζετε το μίγμα ζυμαρικών στο πυρέξ και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και το τυρί, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως σε ένα μικρό μπολ. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φούρνου και σερβίρετε.

Bρείτε τις αναλογίες και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης