Μοσχάρι λεμονάτο με αρακά

Μοσχάρι λεμονάτο με αρακά

Αυτό το φαγητό με μοσχαράκι και αρακά είναι μια τέλεια πρόταση για μεσημεριανό, που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά.

mosxarakia-me-araka-lemonatoNET
Για το μοσχάρι: Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, λίγο πιπέρι και το νερό (ή ζωμό).

Χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή), κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά.

Για τον αρακά: Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στον πολυκόφτη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι και τον ζωμό από το κρέας μέχρι να καλυφθεί ο αρακάς και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει.

Προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και μόλις πάρει μια βράση ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Στον πολυκόφτη πολτοποιείτε τα λαχανικά που βράσατε μαζί με το κρέας, τα προσθέτετε στο φαγητό και σερβίρετε.

Κλείσιμο
Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης