Σπεντζοφάι με κεφτέδες και τρεις διαφορετικές ντομάτες

Το παραδοσιακό φαγητό της πηλιορείτικης κουζίνας σε μία διαφορετική συνταγή με κεφτέδες.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα δύο είδη κιμά και ζυμώνετε με τα χέρια για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το αβγό, το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε ξανά, μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι το μίγμα να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια βάρους περίπου 25γρ. το καθένα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί κατά 3εκ. σε ύψος. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, ρολάροντάς τα στο λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Οσο το μίγμα των κεφτέδων παγώνει στο ψυγείο, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τον πελτέ. Καβουρδίζετε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μοσχομυρίσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε τις ντομάτες (τριμμένες, χοντροκομμένες και λιαστές), τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρώς. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε απαλά και αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 5 λεπτά. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr