Η ελληνική γεύση στον καιρό των γαστρομεζέδων

Η ελληνική γεύση στον καιρό των γαστρομεζέδων

Πολύ πριν από το lockdown και τη συγκρατημένη οικονομικά επανεκκίνηση της εστίασης, κάποιοι Ελληνες σεφ είχαν αποφασίσει να επανεξετάσουν το θέμα των μεζέδων.

Η ελληνική γεύση στον καιρό των γαστρομεζέδων
Χρονολογικά, αλλά και από κάθε άλλη άποψη, πρωτεργάτης αυτού του επαναπροσδριορισμού των μεζέδων είναι αδιαμφισβήτητα ο Γρηγόρης Χέλμης του ΜεΖεν στον Βόλο που, μαγεμένος από την ελευθερία που του έδινε μαγειρικά το πεδίο αυτό, κατάφερε να οδηγήσει το βολιώτικο τσιπουράδικο στο σήμερα. Εκσυγχρόνισε τους υπάρχοντες μεζέδες, κάνοντας το σκουμπρί ταντούρι και τον μπακαλιάρο γύρο, και καθετοποίησε την παραγωγή τους, φτιάχνοντας μόνος του τα πάντα. Γέμισε τα βάζα του τουρσιά, πάστωσε και κάπνισε κρέατα και ψάρια, δημιουργώντας έτσι νέας γενιάς αλλαντικά (από παστουρμά γαλέου και σύγλινο τόνου μέχρι λουκάνικο σουπιάς ή μπακαλιάρου) και εξορμώντας στα γύρω βουνά για μανιτάρια και αγριόχορτα – συνεπικουρούμενος φυσικά από τον συνέταιρό του Ανδρέα Διακοδημήτρη, ο οποίος επιμελείται με το ίδιο ζεν τα της πόσης (μπίρες, τσίπουρα και λοιπά αποστάγματα).

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης