Σιφνέικη ρεβιθάδα

Αυτή η ρεβιθάδα έχει γεύση από Σίφνο, είναι απλή στην παρασκευή της και πεντανόστιμη

Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό. Την επομένη, τα ξεπλένετε και τα τρίβετε σε μια πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα πολλά φλούδια.

Βάζετε τα ρεβίθια σε μια πήλινη κατσαρόλα ή γάστρα με καπάκι, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουτε. Συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια. Κλείνετε με το καπάκι.

Ρίχνετε 1 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο-λίγο νερό μέχρι πάρετε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το πλάθετε μακρόστενο με τα χέρια και το κολλάτε γύρω-γύρω στο καπάκι για να σφραγιστεί το σκεύος. Ψήνετε στον φούρνο στους 100-120οC για περίπου 7 έως 8 ώρες μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Ανοίγετε το καπάκι και μοιράζετε τη ρεβιθάδα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr