Επίθεση με Βιτριόλι, στο Πρόσωπο της Ιστορίας!...
stefanadis-hrist

Χρ. Ι. Στεφανάδης

Επίθεση με Βιτριόλι, στο Πρόσωπο της Ιστορίας!...

Το Βιτριόλι είναι το γνωστό θειικό οξύ

Η ανακάλυψη του έγινε από τους αλχημιστές του 8ου αιώνα.

Είναι πολύ καυστικό οξύ , που καταστρέφει σε βάθος οργανικούς ιστούς όταν έλθει σε επαφή με αυτούς.

Η δράση του αυτή το έκανε να χρησιμοποιείται ως μέσο εκδίκησης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Οι επιθέσεις με βιτριόλι ήταν και είναι συχνότερες στην Νότια Ασία, ενώ πρόκειται για μια από τις μεθόδους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών του υποκόσμου ειδικά στις Βαλκανικές χώρες. Μέχρι τη δεκαετία του ’90 τον υψηλότερο αριθμό τέτοιου είδους επιθέσεων κατέγραφε το Μπαγκλαντές με τα περισσότερα θύματα να είναι γυναίκες. Γυναίκες στο Ιράν και το Πακιστάν δέχονται επιθέσεις με οξύ. Στην Ευρώπη το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις χώρες που μετρά επίσης αρκετές τέτοιες επιθέσεις. Ειδικότερα, το 2016 καταγράφηκαν περισσότερες από 601 επιθέσεις με οξύ στη Βρετανία. Τονίζεται ότι το 80% των θυμάτων τέτοιων επιθέσεων σύμφωνα με στοιχεία του ASTI είναι γυναίκες.

Σκοπός των συγκεκριμένων επιθέσεων είναι να βασανίσουν, να παραμορφώσουν και να γελοιοποιήσουν το θύμα. Για τον λόγο αυτό συνήθως ρίχνουν το βιτριόλι στο πρόσωπο, προκαλώντας παραμόρφωση ακόμη και τύφλωση. Κίνητρα των δραστών είναι προσωπικές διαφορές, φυλετικό μίσος, κοινωνικές και πολιτικές διαφορές, ερωτική αντιζηλία, εκδίκηση ερωτικού συντρόφου, ενώ χρησιμοποιείται και για αντίποινα μεταξύ συμμοριών.

…Η Ελλάδα είναι χώρα γνωστή από την αρχαιότητα, με σύνορα που μπορεί κατά την διάρκεια των αιώνων να άλλαζαν, που μπορεί να κατελήφθη από τους Τούρκους για τετρακόσια χρόνια, αλλά ποτέ δεν έπαυσε να αποτελεί μια χώρα. Μια χώρα που κατοικούσαν και κατοικούν οι Έλληνες. Ένα έθνος με κοινά ανθρωπολογικά στοιχεία, όπως έδειξαν ακόμα και πρόσφατα ανθρωπολογικές και γενετικές επιστημονικές μελέτες. Που έχουν κοινές πολιτιστικές παραδόσεις, κοινή θρησκεία και γλώσσα.

Επομένως για την πατρίδα μας, μιλάμε για μια ιστορική χώρα και ένα ιστορικό λαό.

Αυτό είναι σημαντικό να εμπεδωθεί από όλους, τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.

Και τούτο, γιατί αν περάσει η αντίληψη ότι η χώρα μας είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος, όπως αναφέρεται π.χ. ο χώρος της Μέσης Ανατολής, το επόμενο βήμα είναι να θεωρηθεί από το αμείλικτο διεθνές περιβάλλον, ότι τα σύνορα του χώρου αυτού μπορεί κάλλιστα να μεταβληθούν, όταν τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη το υπαγορεύσουν…

Κλείσιμο
Θα είναι μια «επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της ιστορίας!...»

Και αν περάσει η αντίληψη ότι στην χώρα μας κατοικεί ένας ετερόκλητος πληθυσμός με διαφορετική προέλευση, πολιτισμό, θρησκεία και γλώσσα, τότε ενδεχόμενα κακόβουλα σχέδια των ισχυρών, μπορεί ευκολότερα να πραγματοποιηθούν.

Θα είναι «ξανά μια επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της ιστορίας!...»

Στις ημέρες μας, οι Τούρκοι επιχειρούν μια πλέον απροκάλυπτη επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της ιστορίας…

Απειλούν, μιλούν για γαλάζια πατρίδα, ετοιμάζονται να παραβιάσουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, «γκριζάρουν» το αρχαίο Ελληνικό πέλαγος, το Αιγαίο και φαίνεται ότι εξυφαίνουν καταχθόνια σχέδια εισβολής, μετά από προκλητό θερμό επεισόδιο…

Αλλά ποιοι είναι οι Τούρκοι που μας απειλούν;

..Ξεκίνησαν τυχοδιωκτικά από την κεντρική Ασία το 700 μ.Χ.

Έφθασαν στην καρδιά του Βυζαντίου, που ήταν σε αρχόμενη παρακμή. Η Μικρά Ασία που ήταν η καρδιά του Βυζαντίου χάθηκε..

Από τη στρατιωτική δύναμη των Τούρκων δημιουργήθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία, και η πατρίδα μας, για τέσσερις αιώνες βρέθηκε στον τουρκικό ζυγό. Η Οθωμανική αυτοκρατορία κατέρρευσε προοδευτικά και το έθνος μας απέκτησε την ελευθερία με τα όπλα και με άφθονο αίμα.

Με το σύγχρονο τουρκικό κράτος μας χωρίζει, εκτός από πολιτιστικό χάος, η αρχαία ελληνική θάλασσα, το Αιγαίο πέλαγος του Ομήρου.

Ο στόχος των Τούρκων είναι προφανής, διαχρονικός και αμετακίνητος. Η κυριαρχία, σε πρώτη φάση, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και ο έλεγχος του υποθαλάσσιου πλούτου μας...

Ιδιαίτερα σήμερα, που το εκεί καθεστώς, πιέζεται από την φθίνουσα οικονομία και από την αυξανόμενη εσωτερική πολιτική αστάθεια…

Βρίσκουν κενά στην συνθήκη της Λωζάννης σχετικά με το καθεστώς των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, και ξεχνούν ότι με την ίδια συνθήκη κατοχύρωσαν τα ανατολικά τους σύνορα …

Δηλαδή, «πετούν ξανά βιτριόλι στο πρόσωπο της ιστορίας για να το παραμορφώσουν!..»

Δεν αρκεί ο εξορκισμός των βαρβάρων, ούτε οι αβάσταχτα κουραστικές και συνεχώς επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις και “όρκοι” φιλίας ...

Η σύγχρονη τεχνολογία ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μπορεί να εξιχνιάσει και να συλλάβει και να τιμωρήσει τους δράστες σε κάθε εγκληματική επίθεση με βιτριόλι, όπως έγινε πρόσφατα στο περιστατικό της Καλλιθέας.

Από την άλλη πλευρά, η ιατρική επιστήμη, ιδιαίτερα η πλαστική χειρουργική, μπορεί να κάνει θαύματα, ακόμη και σε εκτεταμένες παραμορφώσεις του προσώπου από επίθεση με βιτριόλι. Ακόμα και μεταμόσχευση προσώπου έχει γίνει εφικτή!

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει μεταφορικά για τους δράστες που προσπαθούν να ρίξουν βιτριόλι στο καθαρό πρόσωπο της ιστορίας μας!

Να τους απομονώσει και να τους τιμωρήσει! Και εάν έχουν προφτάσει να αλλοιώσουν το πεντακάθαρο πρόσωπο της ιστορίας μας, να το αποκαταστήσουμε και μετά να τους τιμωρήσουμε!

Όποιοι και να είναι αυτοί.

Ιδιαίτερα οι εχθρικοί μας γείτονες!


* Ο Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης είναι Καθηγητής Καρδιολογίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK