anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Σε κάνουν πάλι ραγιά 200 χρόνια μετά

Από τα εθνικά θέματα ως τα καθημερινά, ο Ελληνας από καβαλάρης, υποζύγιο

Σ’ όλα του κλώτσου και του μπάτσου ο Ελληνας, είτε πρόκειται για ασύλληπτη φτωχοποίηση μέσω της υπερφορολόγησης, είτε για τα εθνικά θέματα όπου -τι σύμπτωση- στα πάντα κάνουμε πίσω. Παντού υποχωρήσεις, πουθενά κατακτήσεις.

Μήπως τολμάει να ρωτήσει π.χ. κανείς αν τα Ιμια είναι πλέον υπό τουρκικό έλεγχο; Χωρίς να ’χει συμβεί κάτι επίσημο, ή διθυραμβικό, αργά-αργά, σπιθαμή με σπιθαμή, ή μάλλον κύμα με κύμα, μοιάζει σαν η ελληνική πλευρά επί ΣΥΡΙΖΑ να υποχώρησε από την πάγια εθνική γραμμή.

Εκεί ήταν άλλωστε ο Τσίπρας με τον Καμμένο για τα Θεοφάνεια, αλλά περιορίστηκε σε δηλώσεις μόνο εντός του λιμανιού της Καλύμνου και στην πολύ διπλανή γραφική και τουριστική Ψέριμο, ενώ εξ όσων γνωρίζουμε δεν πήγε στο πιο απειλούμενο Φαρμακονήσι, όπως είχαν ήδη προαναγγείλει από το Μαξίμου. Φυσικά, ούτε κουβέντα  για Ίμια, την ώρα που τα τουρκικά πλοία αλώνιζαν δύο μέρες εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα ένταση. Εμείς κάναμε ότι δεν τα βλέπουμε. 

Ενώ δεν αφήναμε τους Τούρκους να κάνουν κουμάντο στην περιοχή, δείχνει σαν να παρέδωσε τα πρωτεία της επιτήρησης. Αυτή την ωμή αλήθεια καταγράφουν αμέτρητες μαρτυρίες Ελλήνων ψαράδων που πια δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τα νησιά, καθώς τα τουρκικά πλοία έχουν ρίξει μόνιμα... ρεμέτζα, τρόπος του λέγειν, ανάμεσά τους. Τα δε ελληνικά, που στο παρελθόν απωθούσαν όποιο τουρκικό παρενοχλούσε τα καΐκια των Καλύμνιων, περιορίζονται σε διελεύσεις από απόσταση και ΔΕΝ διέρχονται μέσα από τις βραχονησίδες.

Ο εθνικός νεο-ραγιαδισμός των Συριζαίων δεν περιορίζεται δυστυχώς στα Ιμια και προαναγγέλλει... διακριτική παραχώρηση εθνικού χώρου στο Αιγαίο, θυμίζοντας, τηρουμένων των αναλογιών, το πώς έπεσε η χούντα του Ιωαννίδη με την τραγωδία της Κύπρου.

Οχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατιωτική χούντα, αλλά πολύ θα ήθελε να είναι πολιτική χούντα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το νέο του παραπλανητικό μότο «Πήραμε την κυβέρνηση... αλλά όχι την εξουσία»! Τι εννοούν μ’ αυτή την μπαρούφα;
Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα βλέπεις τα πλοία του Ερντογάν με φόντο τα βράχια και τα  δικά μας σταθερά με το ανοιχτό πέλαγος πίσω τους. Οι Τούρκοι γράφουν ότι μας εμποδίζουν ακόμη και να πλησιάσουμε. Ισχύει, ναι ή όχι; Με αποδείξεις! Ας κάνουμε κι εμείς μια περασιά και στείλτε μας τη φωτογραφία


Καταρχάς το επιστρατεύουν ως ψεύτικο άλλοθι για να δικαιολογήσουν πάσα νόσο και μακακία. Μα έχουν απόλυτη νομοθετική, κοινοβουλευτική και εκτελεστική εξουσία! Αν δεν είχαν, πώς θα σε ξεζούμιζαν με τόσους και τόσους άδικους φόρους; Πώς θα σου έπαιρναν το σπίτι για 500 ευρώ χρέος στα κρατικά ταμεία; Πώς θα έκαναν ό,τι γούσταραν παντού, ενώ μετράμε ήδη επίσημα... 25.000 επιπλέον δημόσιους υπαλλήλους (παραπάνω είναι οι καινούριοι, αλλά αν βάλεις και όσους έχουν φύγει ήδη από το κράτος, είναι 100.000 και βάλε οι ψευτοαριστεροί που τρύπωσαν με κάθε είδους συμβάσεις).

Ή μήπως δεν έχουν αλώσει και την Τέταρτη, τάχα μου, Εξουσία, τα Media, όπου και στις καθημερινές εφημερίδες π.χ. έχουν σαφώς την υπεροχή; Τα δε κανάλια, παρότι τα περισσότερα δεν θεωρούνται τυπικά «δικά τους», τους στηρίζουν, παθητικά, εκβιαζόμενα με τις άδειες ή λόγω θεμάτων των ιδιοκτητών τους.

Ασε που και στο Διαδίκτυο χρηματοδοτούν με παρακρατικό και μαύρο χρήμα διαφόρων κολλητών λαθρέμπορων εκδοτών εκατοντάδες βρώμικους αλιτήριους bloggers της παραδημοσιογραφίας.

Οσο για τις κυριακάτικες εφημερίδες που προς το παρόν υπάρχει μία... στα χαρτιά, ισοπαλία, κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσουν όσα Μέσα επιμένουν να έχουν ακόμα ανεξάρτητη γραμμή με καθημερινή τρομοκρατία, απειλές στους διαφημιζόμενους (!!!) και πρωθυπουργικές παροτρύνσεις... να μη χρηματοδοτούνται αν δεν τα γράφουν όπως αρέσει στην κυβέρνηση. Αυτά δεν τα έχει πει τόσο ΩΜΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ ούτε ο Τραμπ που πρώτος αυτός -και μετά διεθνώς μόνο ο Τσίπρας- υιοθέτησε τη λογική των FAKE NEWS! Αλλά ο μεγάλος τους καημός είναι ότι δεν κατάφεραν, παρότι ΛΥΣΣΑΞΑΝ με θεσμικές παραμεθοδεύσεις και ατομικό διασυρμό δικαστών, να καθυποτάξουν τη Δικαιοσύνη.

Οταν, λοιπόν, λένε «δεν πήραμε την εξουσία» εννοούν ότι θα ήθελαν όλες τις εξουσίες, όπως μια Δικτατορία. Το μόνο που απέμεινε όρθιο σ’ αυτό τον τόπο, θα το γράψει η Ιστορία, είναι οι πολλοί λειτουργοί της Θέμιδος. Ολοι οι άλλοι, μεταξύ των οποίων και μεγάλη μερίδα ανθρώπων των Μέσων, λάκισαν και προσκύνησαν. Η τάχα μου αστική τάξη επίσης! Οσοι, δε, μπόρεσαν συμβιβάστηκαν και οι άλλοι αφανίστηκαν. Το ίδιο και οι μικρομεσαίοι. Και όλοι οι υπόλοιποι. Τυχαίο το ότι δεν έχει γίνει ούτε μία αληθινά μεγάλη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ παρότι δεν έμεινε τίποτε όρθιο και αφανίστηκαν όλα τα νοικοκυριά; Μήπως και αυτός είναι ένας ακόμη ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ; Ναι, ξέρω, όλα έχουν την εξήγησή τους... Το ένα χέρι χτύπαγε τ’ άλλο απ’ την απελπισιά. Αρκεί όμως αυτό για να σε ξανακάνει 200 χρόνια μετά ΡΑΓΙΑ;

Να σου πάρει όλο το διαμέρισμα και να λες «ευχαριστώ» για το μέρισμα; Θέμα υπάρχει και με σημαντικό τμήμα του πολιτικού κόσμου. Ακόμη συνομιλούν με τον Τύραννο που τους βρίζει και τους διασύρει όποτε γουστάρει. Μετράμε ήδη πρόθυμους να στηρίξουν μια μελλοντική «προοδευτική» κυβέρνηση (πρώτος-πρώτος ο... Γιωργάκης) και άλλους που θέλουν να τον αβαντάρουν στην προβλεπόμενη μειοδοσία στο Σκοπιανό για να φανούν αρεστοί στους ξένους εντολείς. 

Το «Ακόμα τούτη την άνοιξη ραγιάδες-ραγιάδες» θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, μια που... μας περιμένουν και οι διεθνείς αγορές. Μόνο που λείπει η άνοιξη, λείπουν οι οπλαρχηγοί και περισσεύουν, απ’ ό,τι βλέπω, οι φραγκολεβαντίνοι. 

ΥΓ.: Οσο για τα Ιμια, στα φωτογραφικά ντοκουμέντα βλέπεις τα πλοία του Ερντογάν με φόντο τα βράχια και τα δικά μας σταθερά με το ανοιχτό πέλαγος πίσω τους. Οφθαλμαπάτη είναι; Μόνιμη; Αν ναι, να πάμε σε κάναν γιατρό. Δεν προσθέτουμε ως de facto αναξιόπιστα (;) τα πανηγυρικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της γείτονος, ότι δηλαδή έχουν διώξει τους Ελληνες από τα Ιμια, απλά μένουμε στα γεγονότα που καταγράφονται από τη δική μας πλευρά. Και αυτά στοιχειοθετούν ότι έχουμε παραχωρήσει σιωπηρά εθνικό χώρο - και δεν ακούω να αποδεικνύει κανείς το αντίθετο. Μπορούμε το ίδιο σιωπηρά να τον ανακτήσουμε; Μακάρι! Διότι αλλιώς με τον ίδιο τρόπο η Αγκυρα θα αρχίσει να περικυκλώνει κι άλλες νησίδες που διεκδικεί.

Γνωρίζει και λέει δημόσια, άλλωστε, ότι έχει απέναντί της μια κυβέρνηση ΕΝΔΟΤΙΚΗ, όχι απλά φοβική, αλλά πρόθυμη ποιος ξέρει τι να παραχωρήσει! Οπότε κορόιδο είναι ο αγάς να μην πάρει; Αυτός, ο Ερντογάν, ξανά πασάς, κι ο Τσίπρας, 200 χρόνια μετά, ξανά ΡΑΓΙΑΣ!

Αν πράγματι υπάρχει ένας όρος που μπορεί να περιγράψει τη στάση του Μαξίμου, ειδικά μετά τα όσα συμβαίνουν ύστερα από την επίσκεψη Ταγίπ στην Αθήνα, είναι το ξανά ΡΑΓΙΑΣ 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21, που υποτίθεται ότι θα τη γιορτάσουμε κιόλας σε τρία μόλις χρόνια. Πού; Καλεσμένοι στο χαρέμι του νεο-Σουλτάνου, ως «οι φίλοι μας οι ευνούχοι»;

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Κώστας

Η χειρότερη Χούντα που έχει γνωρίσει η Ελλάδα, είναι η χούντα του πελατειακού κράτους. Έχοντας το απυρόβλητο με την κάλυψη - βιτρίνα μιας δήθεν Δημοκρατίας, δεν σταματάει να τρώει τις σάρκες ενος ετοιμοθάνατου κράτους, μέχρι που με τον θάνατο του κράτους - ξενιστή της, να ψοφήσει και αυτή.

Μ-16

ΘΕΜΟ, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 20/7/1974 ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ 3-4% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΘΥΛΑΚΑ ΚΙΟΝΕΛΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ). Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24/7/1974. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ 2 ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 34% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 14/8/1974, 20 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟ, ΑΝ ΘΕΣ...

Καραγιαννίδης Κ.

Το να επισημαίνει κανείς λάθη και αδυναμίες της κυβέρνησης, επιβάλλεται. Εξάλλου, είναι κάτι πολύ εύκολο. Το δύσκολο είναι να προτείνει λύσεις και μάλιστα ... εφικτές!

Λάμπρος

Υπομονή, σε 2 χρονάκια θα πάνε στον αγύριστο και θα μπουν μια για πάντα στη χωματερή της Ιστορίας, όπως όλες οι άλλες αριστερές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο...Λίγο υπομονή..

σε δυο χρονακια θα έχει πέσει και ο ΚΟΥΛΗΣ

Μετά τους πλειστηριασμούς, θα γίνει ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ !!! ΟΥΤΕ ΨΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ !!! ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ !!!

Μητσος

Ε καλα μην σκας, γι αυτο εχουμε κοτζαμ Φωφη.

@

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών ,και Σ ε ι σ α χ θ ε ι α !!!!!

Προς @ στις 15:10

Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω !!!

Ιδιωτικοποιούν και τη Δικαιοσύνη (Μέρος Α')

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επεξεργάστηκε και συνέταξε ειδική πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη μελέτη πρόταση για την Δικαστική Μεσολάβηση. Μία διαδικασία που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών που εκκρεμούν ή θα εισαχθούν στα Δικαστήρια με αποκλειστικό σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης απόφασης. Η προτεινόμενη διαδικασία θα έδινε τη δυνατότητα αποσυμφόρησης μεγάλου αριθμού εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον των Δικαστηρίων. Τονίσαμε ότι η υπεροχή του συστήματος της δικαστικής μεσολάβησης έναντι άλλων τρόπων επίλυσης των διαφορών εδράζεται ιδίως στην παρουσία και ενεργό συμμετοχή δικαστικού λειτουργού στη διαδικασία, ο οποίος έχει τα συνταγματικά εχέγγυα προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας. Ο διάδικος θα κατέβαλε μόνον την αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ενώ το Δημόσιο δεν θα επιβαρύνονταν με δαπάνες. Το σχέδιό μας το καταθέσαμε τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και στον Υπουργό της Δικαιοσύνης και στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πρόσφατα τέθηκε υπόψη και των πολιτικών κομμάτων της Χώρας. Κι ενώ θα ανέμενε κανείς μία προηγούμενη συζήτηση επί της προτάσεώς μας, είδαμε αναρτημένη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 28 Δεκεμβρίου πρόταση Διαβούλευσης της ιδιωτικής διαμεσολάβησης, με καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης την 2αΙανουαρίου! Ο προσχηματικός χαρακτήρας της διαβούλευσης είναι φανερός και στον πιο δύσπιστο, όταν γίνεται σε περίοδο αργιών και διαρκεί 5 ημέρες. Το γιατί όμως γίνεται με τέτοια σπουδή και πού αποσκοπεί είναι το πιο ενδιαφέρον. Πρώτο χαρακτηριστικό του νέου νομοσχεδίου είναι ότι διαμεσολαβητής ορίζεται ιδιώτης, του οποίου το μοναδικό προσόν είναι να είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να έχει εγγραφεί στο σχετικό μητρώο που τηρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ιδιώτης αυτός έχει καθήκοντα και αρμοδιότητες οιονεί δικαστή και το αποτέλεσμα της μεσολάβησής του είναι η σύνταξη πρακτικού που αποτελεί τίτλο εκτελεστό όπως και οι δικαστικές αποφάσεις. Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η υποχρεωτικότητα της υπαγωγής πολλών διαφορών στη συγκεκριμένη διαδικασία. Έτσι διαφορές οροφοκτησίας, αυτοκινητικές, αμοιβών, οικογενειακές, εργατικές, ιατρικής αμέλειας, εμπορικές κλπ υπάγονται υποχρεωτικά στη νέα διαδικασία, πριν ακόμα την προσφυγή στο Δικαστήριο. Το τρίτο σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι το ύψος της αμοιβής που υποχρεώνεται να καταβάλει ο διάδικος στον ιδιώτη διαμεσολαβητή.

Ιδιωτικοποιούν και τη Δικαιοσύνη (Μέρος Β')

Η ελάχιστη αμοιβή του είναι 250 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται και ο ΦΠΑ. Εάν ο διαμεσολαβητής χρειαστεί παραπάνω ώρες για την διαμεσολάβηση λαμβάνει επιπλέον αμοιβή 100 ευρώ για κάθε ώρα χωρίς πρόβλεψη ανώτερου ορίου. Και επειδή φυσικά το Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε ιδιώτες να απονέμουν δίκαιο με εξαναγκαστική μορφή, υπάρχει πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για τη δυνατότητα κάποιου διαδίκου να μην δεχθεί την πρόταση του διαμεσολαβητή. Τίθενται ωστόσο τα ακόλουθα ερωτήματα: 1ον) Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση δεν εισήγαγε την πρόταση για την δημόσια Δικαστική Μεσολάβηση αλλά επέλεξε ένα σύστημα που ιδιωτικοποιεί μία βασική συνταγματική λειτουργία όπως η απονομή δικαιοσύνης; Ιδίως μάλιστα όταν το σχέδιο ήταν έτοιμο, προτεινόμενο από τους ίδιους τους δικαστές και χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες. 2ον) Ποιος ευνοείται από μια τέτοια εξέλιξη; Τίποτα δεν εμποδίζει πλέον τη λειτουργία παραδικαστηρίων που θα προσλαμβάνουν διαμεσολαβητές ως υπαλλήλους με τον κατώτατο μισθό και έναν επιχειρηματία που θα εποπτεύει και θα αποκομίζει τα κέρδη. Ο επιχειρηματίας βέβαια θα είναι ευχαριστημένος με την υποχρεωτική καταβολή της αμοιβής ανεξάρτητα εάν λύθηκε ή όχι η υπόθεση. Ο πολίτης πάλι έχει τις εξής εναλλακτικές: είτε να αποδεχθεί την απόφαση του ιδιώτη είτε να μην την αποδεχτεί και να συνεχίσει την υπόθεση στα δικαστήρια, οπότε εκεί θα χρειαστεί να καταβάλει εκ νέου έξοδα στον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης στις οποίες ο λαός δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα, είναι εκβιαστικό να ζητείται να καταβάλει διπλάσια δικαστικά έξοδα προς όφελος των ιδιωτικών δικαστηρίων.

Ιδιωτικοποιούν και τη Δικαιοσύνη (Μέρος Γ')

3ον) Καμία Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποχρεώνει την Ελληνική Δημοκρατία να ψηφίσει τέτοιο νόμο. Η επίκληση της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ στο 1οάρθρο του νομοσχεδίου είναι προσχηματική αφού το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας περιορίζεται μόνο στις διασυνοριακές διαφορές με πρόβλεψη του εκούσιου- προαιρετικού χαρακτήρα της διαμεσολάβησης. Η επέκταση της διαμεσολάβησης σε όλες τις ιδιωτικές διαφορές κατά τρόπο επιτακτικό υποχρεωτικό αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοτυπία (σε όλες τις χώρες της ΕΕ η διαμεσολάβηση έχει προαιρετικό χαρακτήρα ενώ ειδικά στη Δανία αντί του θεσμού της ιδιωτικής διαμεσολάβησης ρυθμίζεται μόνο η δικαστική μεσολάβηση) και επιλογή της κυβέρνησης που εδώ και καιρό βρίσκει σύμφωνους το Σ.Ε.Β. την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος καθώς και το ΕΒΕΑ που μόλις τον Οκτώβριο του 2017 ζητούσε την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης. Δεν φαίνεται λοιπόν τυχαία η επιλογή των υποθέσεων που θα υπάγονται στην υποχρεωτική διαμεσολάβηση τη στιγμή που ορισμένες κατηγορίες των υποθέσεων αυτών (πχ αυτοκινητικές) εκδικάζονται από τα δικαστήρια σε χρονικό διάστημα που δεν απέχει περισσότερο από 5 μήνες από την κατάθεση της αγωγής. 4ον) Η πιο εντυπωσιακή ωστόσο παραφωνία του νέου νομοσχεδίου με το Σύνταγμα είναι η δια νόμου απονομή προσόντων αμεροληψίας στον ιδιώτη επιχειρηματία! Ο φυσικός δικαστής, παρά τα λάθη και τις αβλεψίες που μπορεί κανείς να του χρεώσει σε κατ ιδίαν υποθέσεις, προστατεύεται από σειρά διατάξεων του Συντάγματος στη προσωπική και λειτουργική του ανεξαρτησία κι αυτό αποτελεί την σπουδαιότερη εγγύηση του αδιάβλητου μιας διαδικασίας. Πώς μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τον ιδιώτη όταν είναι γνωστό ότι οι οικονομικές σχέσεις και εξαρτήσεις διατρέχουν οριζόντια και κάθετα όλο το οικοδόμημα; Ο ιδιώτης μεσολαβητής ακόμα κι αν λειτουργήσει αυτόνομα κι όχι ως υπάλληλος σε εταιρία διαμεσολάβησης, εξακολουθεί να έχει κάποιο κύριο επάγγελμα και να είναι εξαρτημένος από πελατειακές σχέσεις, τις οποίες είναι πολλές φορές αδύνατο να γνωρίζει κάποιος, καθώς χάνονται μέσα σε επαγγελματικά απόρρητα, έμμεσες σχέσεις κ.α.

@ Οι μνημονιακες κυβερνησεις

ιδιωτικοποιουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πουλησανε τη χωρα μαζι με το λαο της για ενα χρεος που δεν ξερουμε εαν ειναι και αληθινο. Κανεις δεν εξασφαλιζεται μεσα σε μια τετοια νοσηρη κατασταση. Δινουν υποσχεσεις ψευτικες και εχουν πεταξει τη χωρα μας σε ενα βουρκο που ολοενα βουλιαζει. Η πιεση ειναι χρονια και συνεχως αυξανεται. Οι περισσοτεροι ελληνες ειναι δυστυχισμενοι και δεν αντεχουν. Οταν το 2010 η δικαιοσυνη εκρινε οτι το μνημονιο ειναι νομιμο λογω εκτακτης αναγκης, τι εννοουσε? Οταν μια εκτακτη κατασταση απο το 2010 επεκτεινεται εως το 2060 και βαλε, τοτε τι γινεται? Η Ελλαδα ειπαν απο το ΔΝΤ οτι δεν πληρουσε τις προυποθεσεις για να μπει στο ευρω, τα μνημονια ειπαν επισης οτι ηταν λαθος, καταγγελιες υπηρχαν για φουσκωμενα ελλειμματα!!! Οχι μονο δεν βγαινουμε απο τα μνημονια οπως λεει ο Τσιπρας αλλα μας πανε απο μνημονιο σε μνημονιο απο αξιολογηση σε αξιολογηση και απο προαπαιτουμενα σε προαπαιτουμενα και το χρεος συνεχως ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. Ολες αυτες οι θυσιες που γινονται υποτιθεται για το χρεος, το χρεος παρα τις τοσες θυσιες δεν μειωνεται,αυξανεται. Αρα ολα αυτα δεν γινονται για το χρεος, γινονται γιατι θελουν την Ελλαδα αιωνιως σε μνημονια. ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΟΥΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ

Χρέος

Το χρέος είναι εντελώς αληθινό, πως νομίζεις ότι όλοι οι πολίτικοι των τελευταίων 40 χρόνων είναι όλοι ζάπλουτοι? και δεν εννοώ φυσικά αυτά που δηλώνουν, αλλά τον αληθινό πλούτο τους (σε offshore και ότι άλλο κόλπο υπάρχει στο μενού της διαπλοκής και της σαπίλας) που τον έχουν μοιράσει σε όλο τους το σόι και τους φίλους τους, αν βάλεις όλους τους πολίτικους που περάσαν και δεχθείς ότι έχουν κλέψει τουλάχιστον 1εκ ευρώ ο καθένας τους, βλέπεις αμέσως που είναι αυτή την στιγμή τα 370 δις... δες μόνο όσοι ήταν υπουργοί ΥΠΕΧΩΔΕ όπου πριν μπουν είχαν ένα σώβρακο που το μοιράζονταν με τον αδελφό τους και μετά που είναι στο G100 των πιο πλουσίων στην Ευρώπη... νόμιμα τα βρήκαν... και όπως είπε και ο "Τιμιότατος" κ.κ Βουλγαράκης "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", άρα αν ψηφίσουν ένα νόμο που να νομιμοποιεί την σφαγή ανθρώπων στους δρόμους θα είναι και ηθικότατο (φέρνω μια υπερβολή ως παράδειγμα)... θες την αλήθεια? τίποτα δεν αλλάζει αν δεν το αλλάξουμε μόνοι μας, η ελπίδα είναι ο θάνατος της αλλαγής...

@Χρέος

Το χρεος ειναι ψευτικο. Θελουν να παρουν το καλυτερο οικοπεδο, γωνια μαγαζι να υποδουλωσουν τον ποιο εξυπνο λαο του πλανητη. Μας ζηλευουν, οταν εμεις χτιζαμε την Ακροπολη αυτοι ζουσαν στα δεντρα..... Τα ειπα καλα πατριωτη, ξεχασα κατι; -Ψεκασμενος ποτε νικημενος

ΚΛΑΙΕΙ Η ΜΠΤΛΑ!! ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ !!

Οι "αριστεροί" βιάζουν την κοινωνία, δημεύουν τις περιουσίες των πολιτών, καταργούν το κοινωνικό κράτος, ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για να ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ !!!

Ολα αυτα συμβαινουν

γιατι μας εχει πνιξει η ΑΔΙΚΙΑ. Αυτα που γινονται ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Μνημονια, πλειστηριασμοι, ξεπουληματα, φοροι στους φορους, περικοπες, το οχι που εγινε ναι, κλειστες τραπεζες, κατασχεσεις σε λογαριασμους σε ακινητα, ανοιχτα συνορα..ολα αυτα που επιβαλλει το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα ειναι παρανομα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΡΑΓΙΑ. Αν η Ελλ. Δικαιοσυνη δεν αποφασισει να κρινει οτι ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ... η Ελλαδα θα τελειωσει σαν χωρα. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία