papadopoulos_thanos

Είναι ψεύτης ο Αλέξης Τσίπρας;

Θάνος Παπαδόπουλος

Το πραγματικό ερώτημα που θέτει ο Αλ. Τσίπρας με το άρθρο του στο «Documento» δεν είναι αν «Ηταν ψεύτης ο Αντρέας;».

Το ερώτημα αυτό είναι μόνο ρητορικό. Το πραγματικό ερώτημα, όπως φαίνεται κι από την κατάληξη του άρθρου είναι: «Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ψεύτης;» όταν για να πείσει τους Έλληνες να του χαρίσουν την ψήφο τους έλεγε και υποσχόταν προεκλογικά ότι:

- Θα σκίσει τα Μνημόνια
- Θα διώξει την Τρόικα
- Θα αντιμετωπίσει την «ανθρωπιστική κρίση» με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ύψους 11,5 δισ. Ευρώ.
- Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ
- Θα ξαναδώσουν στους συνταξιούχους την 13η και 14η σύνταξη κλπ;

Ο ίδιος σπεύδει ν’ απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα: Όχι, δεν είμαι ψεύτης, όπως δεν ήταν και ο Αντρέας! Δεν είναι ψεύτης, λέει, επειδή επανέφερε στο προσκήνιο τα μεγάλα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, που θα επιτρέπει στον λαό «πραγματικά» να ασκεί την εξουσία! Και είναι υπερήφανος γι’ αυτό, όπως ήταν κι ο Αντρέας!...

Βέβαια, ο ελληνικός λαός - ακόμη και η πλειοψηφία εκείνων που τον ψήφισαν στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 – έχουν απόλυτα αντίθετη άποψη από τη δική του:
- Είσαι ψεύτης, του λένε κατάμουτρα οι Έλληνες. Το παραδέχτηκε κι ο ίδιος στη συνέντευξή του στον «Guardian» όταν ισχυρίστηκε ότι «πολλοί θα πουν ότι είμαστε “ψεύτες”, αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι»!

Έχει δίκιο ο λαός. Είσαι πράγματι ψεύτης και συ και η Κυβέρνησή σου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επειδή: 

Έλεγες ότι θα σκίσεις τα Μνημόνια και πριν κλείσει χρόνος υπέγραψες το Γ’ Μνημόνιο που βάρυνε την ελληνική οικονομία με πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Έλεγες ότι θα διώξεις την Τρόικα και τώρα μας ελέγχουν τέσσερεις (κουαρτέτο), επειδή προστέθηκε και το ESM

Έλεγες ότι θα επαναφέρεις τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ και τώρα έφτασε επίσημα στα 480 ευρώ κι ανεπίσημα στα 360 ευρώ.

Λέγατε ότι θα δώσετε στους συνταξιούχους την 13η και 14η σύνταξη και τώρα τους κόψατε και την 10η σύνταξη κλπ

Ο Αλέξης και ο Αντρέας

Τι απομένει από τη φλυαρία του άρθρου; Μόνον η γελοιότητα ότι τώρα ο λαός ασκεί την εξουσία. Δηλαδή ένα ακόμη τερατώδες ψέμα και απάτη. Επειδή, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, Αλέξη, τώρα εσύ θα ήσουν σπίτι σου και όχι στο Μαξίμου! Εξάλλου κι αυτό το ψέμα είναι αντιγραφή από το σύνθημα του Α. Παπανδρέου: «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Λάος στην εξουσία»!

(Αλέξη, ο λαός δεν ασκεί και δεν άσκησε ποτέ και πουθενά την εξουσία, εκτός από την άμεση δημοκρατία της αρχαιότητας. Στη σύγχρονη αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η εξουσία πηγάζει από τον λαό που την ελέγχει μέσω των δημοκρατικών θεσμών: εκλογές, Βουλή, Δήμους, Συνδικάτα, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ.)

Φυσικά, δεν είχαμε αμφιβολία ότι ο Αλέξης θαυμάζει τον Αντρέα και την πολιτική του, που άνοιξε τις πύλες του δανεισμού και της χρεοκοπίας της Ελλάδας προκειμένου να κρατήσει την εξουσία. (Ο Κωστάκης Καραμανλής ολοκλήρωσε τη χρεοκοπία βάζοντας και την ταφόπλακα στη χώρα). Το είχαμε καταλάβει από τότε που προσπαθούσε να μιμηθεί τη φωνή του Αντρέα στις δημόσιες ομιλίες του. Ακόμη και το «πραγματικά» του έκλεψε. Τέλος τον μιμήθηκε και στη γελοιότητα των συνθημάτων. «Στις δεκαοχτώ Σοσιαλισμό», έλεγε ο Αντρέας, «Οι Αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη» απαντούσε ο Αλέξης 35 χρόνια αργότερα. Τέτοια μούχλα κι αναχρονισμό μας κουβάλησες από τα υπόγεια και τις κατακόμβες της Ιστορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ


Το άλλο ερώτημα που θέτει ο Αλ. Τσίπρας στο άρθρο του είναι: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ; Απαντά ότι δεν μοιάζουν επειδή το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε εκλογικά! Μα και ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Ποια η διαφορά, λοιπόν; Καμια! Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ διαδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Επειδή το βαθύ ΠΑΣΟΚ με τον βαλκανικό επαρχιωτισμό του και τον μικροαστικό συντεχνιακό καπιταλισμό του μετακόμισε σύσσωμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, ολόκληρο το άρθρο γράφτηκε μ’ αυτό τον κρυφό σκοπό: να συγκρατήσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ που  έχει απογοητευτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μεταναστεύσει μαζικά στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης, που υπόσχεται τη «νέα αλλαγή»! Άλλη μούχλα κι αναχρονισμός κι αυτός…

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια κόμμα. Είναι ιδεολογία που καταρρέει. Διασχίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις. Επειδή συσπειρώνει στις τάξεις του τους μικροαστούς αγροτικής καταγωγής και το λούμπεν  προλεταριάτο. Η εσωτερική μετανάστευση στο δεύτερο μισό του 20ου  αιώνα δημιούργησε τα στρώματα ΠΑΣΟΚ, με τα τόσο διαφορετικά χρώματα.

- Το Πράσινο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και της Φώφης

- Το Γαλάζιο ΠΑΣΟΚ του Κωστάκη Καραμανλή, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Πάνου Καμμένου

- Το Κόκκινο ΠΑΣΟΚ του Αλ. Τσίπρα και του Πάνου Λαφαζάνη

Στην κυβέρνηση και στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνυπάρχουν οι «κόκκινοι» Αλ. Τσίπρας και Π. Σκουρλέτης, οι  «ροζ» Αλ. Φλαμπουράρης και Κ. Γαβρόγλου, οι «πράσινοι» Π. Κουρουμπλής και Ν. Τόσκας και οι «μπλε» Πρ. Παυλόπουλος και Π. Καμμένος. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι «σωτήρες» της Ελλάδας; Μα πιστεύουν: 

Στα θαύματα, ότι δηλαδή μπορούν να πείσουν τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν τα χρέη του Α. Παπανδρέου και Κωστάκη Καραμανλή που δανείστηκαν για να δημιουργήσουν κομματικούς στρατούς στο κράτος και στην κοινωνία

Στις αυταπάτες, ότι δηλαδή θ’ αντιμετωπίσουν την «ανθρωπιστική» κρίση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς να διαθέτουν τα 11,5 δισ. ευρώ που είναι το ύψος της δαπάνης. Θεωρούν ότι η κοινωνική πολιτική γίνεται χωρίς χρήματα. Μόνο με λόγια.

Στα ψέματα που καταπίνουν οι Έλληνες, ακόμη κι όταν αποκαλύπτονται την επομένη, με το πρώτο φως της μέρας…

Ωστόσο έχουν και ιδεολογικές διαφορές. Οι «μπλε» του συστήματος είναι εθνικιστές και ρατσιστές. Πιστεύουν στην Ορθοδοξία, στον μαρμαρωμένο βασιλιά, στον Παπουλάκο και τον Παΐσιο. Έχουν μια βυζαντινή και ιμαρέτ νοσταλγία της Ανατολής. Οι «κόκκινοι» πιστεύουν στη «σοβιετία», στον Στάλιν, στον Ζαχαριάδη κι έχουν μια κολχόζνικη   νοσταλγία της Ανατολής.

 Όσο για τους «πράσινους», αυτοί πιστεύουν στον Αντρέα που κατάργησε τις «βάσεις του θανάτου», ανανεώνοντας τη συμφωνία δυο φορές! (Έχουν ξεχάσει ολότελα τον Ελευθέριο Βενιζέλο). Όλοι έχουν κοινό τον ανορθολογισμό και τον αντι- ευρωπαϊσμό. Γι’ αυτό καταρρέουν… 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Βομβίνος

Κύριε Παπαδόπουλε, η ευθύνη δεν ανήκει στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας προσαρμόζει την ρητορική του και την πολιτική του αντίστοιχα, στην διανοητική ικατότητα μεγάλου μέρους του εκλογικού ακροατηρίου. Σαν καλός πωλητής, πουλά αυτό που ζητά ο πελάτης. Όμως δυστυχώς για τον αφελή πελάτη, επιστροφές δεν γίνονται.

Theodore

κ Παπαδόπουλε,είναι βαθιές οι ρίζες του Μαυρογιαλούρου στην Ελλάδα.Αρκεί να δείτε τι έγραφε ο Εμμ. Ροίδης για το τί είναι κόμμα. Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν αναγιγνώσκωσι και ν αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι. Και αυτά,τον 19ο αιώνα τα έγραφε...

Συριζανελέ Καραμανλοπαπακιστάν

Σωστός σε πολλά, ωστόσο ο Μαυρογυαλούρος - ως ταινία - γυρίστηκε τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια πριν τη σύλληψη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και ως ιδέα... Βολικό λοιπόν να βάζουμε σε όλα τα στραβά την "ταμπέλα ΠΑΣΟΚ" ακόμα και στον Κοκό τον Καραμανλή της Ραφήνας τον Πάκη τον Παυλόπουλο με τα 200.000 stage ακόμα και στους ψεκασμένους του Πάνου, μήπως όμως η γενεσιουργός αιτία για όλα αυτά ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ του όποιου πασοκ και ήταν το κράτος της ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ Δεξιάς του 1960 ? Αν μη τι άλλο το πασοκ στράφηκε πρώτο προς τον εξυγχρονισμό την ίδια στιγμή που η ΝΔ αποψιλωνόταν από απογοητευμένα στελέχη (π.χ. Ανδριανόπουλος, Παλαιοκτασάς, Μάνος) και έπεφτε εξ' ολοκλήρου στον λαϊσμό της λαϊκής Δεξιάς των Έβερτ και Κωστάκη Καραμανλή που τελικά μας στούκαραν στο τοίχο...

stathis apo Germania

SOSTOTATOS. Elpizo pola zoa pu diavasan to arthro na to katalavan.

Ανθρωπέ μου

ο Αλέξιος είναι ο πιό πράος ανθρωπος' με κίνητρο την βοήθεια του διπλανού προχωρά την μοναχική του πορεία στο μετερίζι που τούδωσε ο θεός ωστε μέσα πο τον πόνο και τις θλήψεις να φτάσει στη θέωση

φως φανάρι

Δεν ζεί ο Στάλιν.Φαντάζομαι τί ποιητικά θα του 'λεγες.

Δεξιος

Ποσο δικιο εχεις, ανθρωπε! Καλυτερη αναλυση-ξεμπροστιασμα του πασοκισμου, δεν εχω ξαναδιαβασει! Στο τελος μου τα χαλασες, διοτι 1ον, η Ορθοδοξια ειναι η μονη απ'οσα ανεφερες που ΔΕΝ αντικειται στον ορθολογισμο του κοσμου αυτου (αντιθετως επιδοκιμαζει και προωθει την συνεση, την εγκρατεια, τη λογικη, την ηπιοτητα, την ανεκτικοτητα, την εργατικοτητα, την ολιγαρκεια, την αλληλεγγυη, την αδελφικοτητα, την αγαπη μεταξυ των ανθρωπων κλπ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ), και 2ον, ξεχασες να πεις οτι οι ροζ ειναι κρυφοϊσλαμιστες, (οπορτουνιστικα, παντα, κινουμενοι, επειδη τους βολευει, προσωρινα, για να πληξουν τους ορθοδοξους που μισουν με αθεο, ανορθολογικο μισος. Βεβαια, αυτο θα γυρισει μπουμερανγκ εναντιον τους αλλα αυτους τους νοιαζει μονο να πληξουν τους ορθοδοξους επειδη ειναι πολλοι και τους χαλανε την πολυπολιτισμικη αναρχοαθεϊστικη σουπα που εχουν στο μυαλο τους ως κοινωνια. Ειμαι βεβαιος οτι τα κατανοεις ολα αυτα διοτι, παρα το οτι ειναι καθαρα τα αριστερα σου γυαλια, το ροζ δεν εχει φυγει τελειως ακομα...)

scharmidis

ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ .ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ .

νηρέας

Δεν το καταλαβαίνω , σαν να επικρατή η λογική ότι οι πολιτικοί είναι φυσιολογικό να λένε ψέματα .Να ψηφίζουν χωρίς σωστά κριτήρια για το γενικό καλό . Γράφω ,για τον λαό, αυτός φέρνει την μεγαλύτερη ευθύνη Κλπ κλπ Δεν συμφωνώ με την λογική, όποιος γράφει η ασχολείται με την Ελλ Ιστορία είναι ΝΔ , χρυσαυγίτης , εθνικιστής . Είναι δυνατόν .... συγνώμη αλλά .....

Πιπέρι

Άν είναι να μη ξαναδεί πρωθυπουργία

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία