Το σκάνδαλο της ΕΡΤ
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Το σκάνδαλο της ΕΡΤ

Είπε μια μπούρδα ένας δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και έγινε ο… Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Υπερβολικό το βρίσκω όχι γιατί δεν ήταν ακραία ανοησία αυτό που είπε για τον Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι δα και η πρώτη που ακούγεται από τους ίδιους δημοσιογράφους, αλλά και από πολλούς άλλους στα κανάλια.

Το θέμα όμως είναι ότι αυτούς τους πληρώνουμε εμείς -και μάλιστα υποχρεωτικά- για να εργάζονται στη δημόσια τηλεόραση.

Το σκάνδαλο λοιπόν κατά τη γνώμη μου δεν είναι μια ανοησία που είπε κάποιο τυπάκι στην κρατική TV, αλλά η ίδια η κρατική TV, όπως λειτουργεί σήμερα.

Σήμερα λοιπόν, τρία χρόνια αφότου ξανάνοιξε, η ΕΡΤ «ρουφάει» από τις τσέπες των ταλαιπωρημένων από τα μνημόνια Ελλήνων καμιά 200αριά εκατ. ευρώ τον χρόνο (190 για την ακρίβεια). Την ώρα που μιλάμε για περικοπές συντάξεων, για τρομακτικές καθυστερήσεις στην απονομή τους (περιμένει ο πολίτης τρία χρόνια να πάρει τη σύνταξή του από την ημέρα που βγήκε), για εικόνες ντροπής -χωρίς γάζες και σεντόνια- στα νοσοκομεία, γίνεται πάρτυ στην ΕΡΤ.

Δίνουν για μια εκπομπή της πλάκας 45.000 ευρώ τον μήνα για να ακούμε τη γελοία προπαγάνδα της κυβέρνησης. Αυτό και άλλα πολλά που γίνονται στην κρατική τηλεόραση είναι το μεγάλο σκάνδαλο, που φυσικά έχει τις ρίζες του πολύ πιο πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πείτε, ο Σαμαράς την έκλεισε και έπεσαν να τον φάνε όλοι οι δήθεν προοδευτικοί καραγκιόζηδες, γιατί λοιπόν να του χρεώσουμε το σκάνδαλο; Αυτός άραγε δεν θα μπορούσε να μετατρέψει την ΕΡΤ σε ακραίο μηχανισμό προπαγάνδας αντί να την κλείσει; Σωστό κι αυτό.

Πάντως για την κρατική τηλεόραση επαναλαμβάνω ότι το μεγάλο σκάνδαλο είναι τα 190 εκατ. ευρώ που δίνουμε υποχρεωτικά από την τσέπη μας όλοι και αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν μη υποχρεωτικό το αντίτιμο που δίνει το κάθε νοικοκυριό μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Τι θα γίνει άραγε; Απλά δεν θα μαζέψουν ούτε τα 9 από τα 190 εκατ. ευρώ.

Αρκεί να δει κανείς ότι τα ιδιωτικά κανάλια με πενταπλάσιες τηλεθεάσεις μαζεύουν όλα μαζί σε έσοδα όσα περίπου αυτό το ποσό που ξοδεύει η ΕΡΤ για να μας φλομώνει στην μπούρδα που προβάλλει κατά κύριο λόγο (και δεν τη βλέπει κανείς) με εξαιρέσεις βέβαια κυρίως κάποια προγράμματα στο πολιτιστικό κομμάτι. Αλλά πόσο κάνει το πολιτιστικό κομμάτι;

Τώρα λοιπόν που πέρασαν και τα χρόνια και κυβέρνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ξεκάθαρα ότι την ΕΡΤ την ήθελαν ανοιχτή γιατί ως Δημόσιο την ελέγχουν, διορίζουν, προπαγανδίζουν και έτσι απλά «κονομάνε» κάποιοι δικοί τους. Ο δημόσιος χαρακτήρας της τόσο πολύ τους... μάρανε όσο και το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου που μαζί με τόσα άλλα σύμβολα της Ελλάδας παραχώρησαν στους δανειστές χωρίς καν να το καταλαβουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ