Η ζούγκλα φοβάται μόνο τον Κυριάκο
bogdanos01

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Η ζούγκλα φοβάται μόνο τον Κυριάκο

Την Τετάρτη, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, πρωθυπουργός από βήματος Ολομελείας απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με χρήση απαξιωτικού ενικού και ύφος κοινού τραμπούκου.

Την Πέμπτη, ως εκδήλωση αλληλεγγύης προς ακροαριστερό τρομοκράτη κατά συρροήν δολοφόνο, απεργό πείνας, αντεξουσιαστές επέδραμαν στην οδό Βουκουρεστίου και έκαναν γυαλιά καρφιά τις βιτρίνες πολυτελών εμπορικών οίκων, επιδεικνύοντας παράλληλα την επέκταση του ζωτικού τους χώρου.

Το κακό προχωρά σταθερά, βήμα-βήμα, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα μέτωπα. Το αδιανόητο γίνεται διανοητό και κατόπιν πραγματικότητα. Από την εποχή που έμπαιναν στη Βουλή με σαγιονάρες και «αβατοποιούσαν» τα Εξάρχεια έχει κυλήσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι. Τώρα, ο κομπολογάτος πρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως κουτσαβακίζει ανεξέλεγκτα με μπράβο έναν αγροίκο υβριστή, ενώ τα αναρχομπάχαλα παρακολουθήματά τους έχουν καταλύσει τη νομιμότητα σχεδόν ολοκληρωτικά, σε μια περιοχή που ξεκινά από την Πατησίων και πλέον φτάνει μέχρι το Σύνταγμα.

Η ήττα αυτής της θεσμικά εκφυλιστικής πολιτικής συμμορίας αποτελεί πια ζήτημα πολιτισμικής επιβίωσης των αγαθών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας και ταυτότητας. Είναι, λοιπόν, επιτακτικό να αρθεί η κατάσταση εσωτερικής πολιορκίας, να αποκατασταθεί η διάκριση των εξουσιών και να επιβληθεί νέο δημόσιο ήθος. Πολεμάμε σήμερα με κάθε μέσο ούτως ώστε να ξαναζήσουμε σε μια κοινωνία κανόνων και ευπρέπειας. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται τώρα, σήμερα, στις ευρωεκλογές, μια πρώτη εμφατική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Δεν είναι για τα μνημόνια, δεν είναι για την τρομοκρατία, δεν είναι για τη Μακεδονία, δεν είναι για τη φορολογική λεηλασία. Είναι διότι οι της παράταξης και της κουλτούρας του κυβερνώντος κόμματος εργάζονται συστηματικά για να αποκτηνώσουν την αστική φυσιογνωμία μας και να ζουγκλοποιήσουν την κοινωνία, επιδιώκοντας ίδια οφέλη και υπηρετώντας ιδεολογικές διαστροφές. Είναι διότι μεγαλώσαμε με άλλη αξιοπρέπεια, άλλους τρόπους, άλλες αρχές και αξίες. Που έχουμε τώρα χρέος να υπερασπιστούμε. 

Κλείσιμο
Στην προσεχή κάλπη δεν υπάρχουν άλλα κόμματα, πλην των Ν.Δ .- ΚΙΝΑΛ, που να αντιμάχονται πραγματικά το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των δύο, περισσότερο πλήττει τον Τσίπρα η ψήφος στον Κυριάκο. Από τη μία, διότι μεγάλη διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ θα στρέψει συντρόφους εναντίον του Αλέξη, σημαίνοντας την αρχή του τέλους του. Από την άλλη, διότι, πολιτικά ομιλώντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι το μόνο απόλυτα στεγανό ανάχωμα στη συριζοποίηση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Κάποτε «Καραμανλής ή τανκς». Σήμερα «Κυριάκος ή ζούγκλα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ