Η Περιστέρη Πρόεδρος, η Αλαμουντίν πρωθυπουργός!
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Η Περιστέρη Πρόεδρος, η Αλαμουντίν πρωθυπουργός!

Όλοι καταλαβαίνουν οτι η αποψινή ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνηση δεν εχει καμμιά ιδιαίτερη πολιτική αξία.

 Η κυβερνηση και ο πρωθυπουργός θα αμφισβητούνται ξανά απο αύριο το πρωί:  εδώ ακόμη και βουλευτες της συμπολίτευσης, αλλα και βουλευτες άλλων χώρων, που ειναι έτοιμοι να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην πέσει η χώρα στα... χέρια του Τσίπρα και σταματήσει η... σωτηρία της, διαμηνύουν οτι αυτή η κυβερνηση δεν παει αλλο και ότι η ανοχή τους τελειώνει.
Εν ολίγοις η διαδικασία αναζήτησης μιας νέας κυβερνητικής λύσης, με αλλο πρωθυπουργό και άλλες συμμαχίες, άρχισε και αναμένεται να τεθεί ως κεντρικο θεμα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο αναζήτησης της προεδρικής πλειοψηφίας των 180.

Ας το πούμε κι αλλιως: πολλοι ειναι εκείνοι που για να δώσουν θετική ψήφο στην προεδρική εκλογη, θελουν αλλαγή σε πολιτικές και πρόσωπα της κυβέρνησης. Το αν θα ικανοποιηθούν με ανασχηματισμό μένει να το δούμε, αλλα φαίνεται δύσκολο να περιοριστεί η συζήτηση μονο σε αυτό.

Εάν για παράδειγμα για να υπάρξει προεδρική εκλογη και να εμπεδωθεί η πολιτική σταθερότητα χρειάζεται να γίνουν άλλες κυβερνητικές συμμαχίες - οχι φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτο αποκλείεται - ή να θυσιαστούν κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης, ακόμη και ο σημερινός πρωθυπουργός, τι θα γίνει;

Και εντάξει πρόσωπο για την προεδρία της δημοκρατίας, που να ικανοποιεί ενα ευρύ ακροατήριο θα βρεθει - η Περιστέρη για παράδειγμα, που αποδεικνύεται οχι μονο καλή αρχαιολόγος, αλλα χρησιμοποιείται και γενικότερα για την κυβερνητική προπαγάνδα, ειναι μια λύση - αλίμονο.

Κλείσιμο
Αλλα σίγουρα για την πρωθυπουργία, μιας και το παράδειγμα στεγνων και στεγνων τεχνοκρατών τύπου Παπαδήμου αποδείχθηκε καταστροφικό για τη χώρα, η αναζήτησή κατάλληλου προσώπου ειναι ασφαλώς πιο δυσκολη.

Στη σχετική συζήτηση χρειάζεται όλοι να πούμε απο μια άποψη, μια πρόταση, τέλος πάντων. Όπως φαίνεται μονο αν φέρουν την Αλαμουντίν μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα κουβέντα...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ