Ένας Ιταλός τραπεζίτης μας δείχνει τον δρόμο
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Ένας Ιταλός τραπεζίτης μας δείχνει τον δρόμο

Το κανάλι Bloomberg ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intesa San Paolo κ. Carlo Messina για τις Short (πωλήσεις) θέσεις του Αμερικάνου επενδυτή R. Dalio και απάντησε “του είπα πως θα χάσει λεφτά”.

Οι ιταλικές τράπεζες δεν βρίσκονται σε τόσο άσχημη θέση , όπως οι ελληνικές καθώς μπορούν να παράγουν έσοδα, κέρδη και ταυτόχρονα μειώνουν τα προβληματικά δάνεια ή να επεκτείνονται στην Ευρώπη στην διαχείριση κεφαλαίων. Όπως είπε ο ιταλός manager, ο Αμερικάνος επενδυτής ποντάρει στον λαϊκισμό των Ιταλών πολιτικών για τις τράπεζες, ωστόσο ο τραπεζίτης πρόσθεσε δεν στηρίζει την δουλειά ούτε περιμένει τους ιταλούς πολιτικούς. Έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο να εκτελέσει και θα το εκτελέσει.

Ο ίδιος Ιταλός τραπεζίτης όταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει η Ιταλία ήταν συγκεκριμένος και απλός : “Δεν μπορεί να ξοδεύει πρέπει να βρει εισροές. Δεν είμαστε Αμερική, αλλά έχουμε το Νότο. Εισροές, επενδύσεις, μείωση της νεανικής ανεργίας και μείωση του χρέους.” Γεμάτος εμπιστοσύνη ο Ιταλός τραπεζίτης δεν φοβάται ούτε τους μεγάλους short παίκτες και προχωρεί να κάνει την δουλειά. Τα ίδια λόγια θα έπρεπε να επαναλάβουν στα τρία αγγλικά funds και οι Έλληνες τραπεζίτες. Ότι στο τέλος αυτοί που σορτάρουν θα χάσουν λεφτά. Βεβαίως, υπάρχει μια μικρή διαφορά.

Η σημερινή διακυβέρνηση Σύριζα - Ανελ επέλεξε την αβέβαιη έξοδο δίχως ανάπτυξη, ούτε συγκεκριμένο πλάνο. Ταυτόχρονα, ελπίζει-όπως είπαν οι Τσακαλώτος- Τσίπρας- να αφήσουν την μικρή αυτή ζωή οι συνταξιούχοι για να μην τους πληρώσει. Ούτε εμπιστοσύνη μπορεί να δώσει, ούτε ελπίδα γι αυτό τον λόγο θα τιμωρηθεί αναλόγως όποτε κι αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο μιας μικρής ομάδας πρώην σταλινικών κι ενός ακροδεξιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ