Απο την οικονομία- ζόμπι, στο φως των 200 χρόνων της επανάστασης
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Απο την οικονομία- ζόμπι, στο φως των 200 χρόνων της επανάστασης

Με την οικονομία- ζόμπι των φόρων, η Ελλάδα του 2018, οδεύει σε μια πλήρη διάλυση της μεσαίας τάξης. Με τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς 1,7 εκατ. ανθρώπων το Δημόσιο στραγγίζει συνήθως τους πιο αδύναμους, ενώ την ίδια ώρα συμπεριφέρεται ως στυγνός τοκογλύφος επιβάλλοντας τόκο 15% !! για όποιον καθυστερεί μια δόση.

Εάν συνεχίσουμε μ αυτούς τους ρυθμούς είναι σχεδόν βέβαιο ο πλούτος στην Ελλάδα θα μεταβιβάζεται σ ένα ολοένα και μικρότερο ποσοστό ατόμων. ( Στην Κηφισίας, ήδη κυκλοφορούν με ακριβά αμάξια και μοτοσυκλετιστές- φύλακες ενώ ορισμένοι περίεργοι νεόπλουτοι σου ανάβουν άσπρα εκτυφλωτικά φώτα μόλις τολμήσεις και κοιτάξεις προς σ' αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά !)
Για να ανακόψεις αυτή την αναπόδραστη πορεία χρειάζονται μεγάλες κινήσεις στην οικονομία, ώστε και επιχειρήσεις να δημιουργούνται και να καταβάλλονται φόροι από περισσότερα τμήματα του πληθυσμού.

Η διακυβέρνηση Συριζα -ΑΝΕΛ ή καλύτερα ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για τον ιδιωτικό τομέα, διότι δεν πρόκειται για ψηφοφόρους του, εκτός κι αν πρόκειται για εκείνους τους “κόκκινους” επιχειρηματίες που έτρεχαν να πάρουν λεφτά από τα χρηματοκιβώτια της Αττικής, πριν τους σταματήσει ο Στουρνάρας.
Επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός ενδιαφέρεται μόνο να πηγαίνει σε δουλειές- όπως στο Παρίσι- ή να εξασφαλίζει δουλειές παραδίδει τα πάντα στους ξένους μέσω
Τσακαλώτου- Χουλιαράκη, και ευχαριστεί το σταλινιστικό κοινό με Πολλάκη- Καρανίκα.

Κλείσιμο
Ο σκοπός μας, ως Έλληνες, όμως, δεν είναι να αντικαταστήσουμε το χρώμα στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Αν γίνουν “μπλέ” και καταληφθεί πάλι το κράτος δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Για αυτό το λόγο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται να πει τώρα – πριν τις εκλογές- από που θα χρηματοδοτήσει την μείωση των φόρων, κι αν θα προχωρήσει γρήγορα στην μείωση των συντελεστών για να δηλώνουν μερικοί μόνο 5000 ή 6000 ευρώ. Χρειάζεται να πει τι θα πράξει με το ελληνικό Δημόσιο, τι θα πράξει με τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα αυτά πρέπει να ειπωθούν γρήγορα και στους ξένους επενδυτές. Τώρα και όχι μετά τις εκλογές. Ο χρόνος περνά άσκοπα και οι Έλληνες, πρέπει να αρχίσουν πάλι να αποταμιεύουν, να ονειρεύονται.

Σε δυο χρόνια, η Ελλάδα θα κλείσει 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και δεν διαθέτει ακόμη ένα σύγχρονο φιλελεύθερο Σύνταγμα. Ύστερα από το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να ξεκινήσει η συζήτηση για το Σύνταγμα που θα συνταχθεί. Λ.χ να ορίζει πόσο πρέπει κοστίζει το κράτος, στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι. Η Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να διαθέτει ένα σύνταγμα το οποίο δεν θα αποκλείει τους Έλληνες από την πρόσβαση στις πληροφορίες για το επιχειρείν. Ένα Σύνταγμα το οποίο δεν θα συζητείται με τα πλαστικά καρεκλάκια.... τα οποία έβαλε ο Καρανίκας σ ένα χώρο που βρισκόταν το παλαιό Παλάτι.
Διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση, δίχως αγκυλώσεις για το παρελθόν, οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουμε στις ιδέες που έκαναν τον ελληνικό πολιτισμό να δίνει το “φως” του σ όλο το Δυτικό Πολιτισμό. Την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε κάθε άλλη ιδέα που σταματά το σκοτάδι των κάθε είδους φανατικών. Από το Ισλαμικό κράτος έως... το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα των Σύριζα- ΑΝΕΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ