The imitation game
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

The imitation game

Ο τίτλος -The imitation game- δανεισμένος από το ομότιτλο βρετανικό φιλμ «Το παιχνίδι της μίμησης».

 Που προορίζεται για ευνοούμενος του «θείου» Οσκαρ. Και που αναφέρεται στη θρυλική περίπτωση του Αλαν Μάθισον Τούρινγκ (1912-1954). Πασίγνωστος ιδιοφυής μαθηματικός, παράνομος ομοφυλόφιλος και (κυρίως) «πατέρας» των υπολογιστών. Ο εγκέφαλος που έσπασε τον άθραυστο κωδικό «Enigma» του Αδόλφου Χίτλερ!

Ταινία που το επιμύθιό της ταιριάζει γάντι με τις πρόσφατες σουρεαλιστικές εξελίξεις. Επιμύθιο που λέει το γνωστό διπλό. Οτι το ουσιώδες δεν είναι ορατό. Και ότι τίποτα απ’ αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι!

Ποτέ λοιπόν μην υποτιμάς τον αντίπαλό σου. Αντιθέτως. Γιατί ο Σαμαράς βιάστηκε, επίτηδες, να εξαγγείλει την έξοδο από το μνημόνιο προκαλώντας το γκρέμισμα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Ο Σαμαράς επίσπευσε τον χρόνο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς αρνήθηκε να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση έτσι ώστε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, να τοποθετηθεί δίχτυ προστασίας στην οικονομία.

Ο Σαμαράς γνώριζε εκ των προτέρων, όπως και τα νήπια, ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και ως εκ τούτου θα προκηρυχθούν εκλογές με πιθανότατο θριαμβευτή τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Σαμαράς είναι εκείνος, παρέα με τον Τσίπρα, που βολεύεται από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Επειδή από τη μια θα τρομοκρατεί τους ψηφοφόρους με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και τη συνακόλουθη καταστροφή. Και από την άλλη, με αυτό το επιχείρημα θα επιχειρήσει να επαναφέρει στο «γαλάζιο» μαντρί «απολωλότα πρόβατα» της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και αρκετούς εκ του ΠΑΣΟΚ, που στο επόμενο διάστημα θα σπαράσσεται από εμφυλιοπολεμικές αναμετρήσεις!

Με απλά λόγια. Μιμείται τον σωτήρα αλλά στην πραγματικότητα έχει μετατρέψει την πολιτική σε τζόγο. Ο στόχος ορατός. Να κερδίσει ποσοστό πλησίον ή άνω του 30%. Ετσι ώστε ο ίδιος να διατηρηθεί στην ηγεσία της Ν.Δ. και ταυτόχρονα να περιμένει την πρώτη στραβοτιμονιά του Τσίπρα για να ανακτήσει και πάλι την πρωθυπουργία!
Κλείσιμο

Το ίδιο και με τον Αλέξη Τσίπρα. Ποτέ μην υποτιμάς τον αντίπαλό σου. Γιατί ο Τσίπρας ενώ φαίνεται ότι επιθυμεί αυτοδυναμία στην πραγματικότητα βολεύεται με ποσοστό που θα του εξασφαλίζει πρωτοκαθεδρία και ταυτόχρονα θα μπορεί μ’ αυτό να διαπραγματευτεί συμμαχική κυβέρνηση για την ανόρθωση της χώρας!

Ο Τσίπρας, ενώ φαίνεται αντιμνημονιακός και φανατικός εχθρός του Βερολίνου, στην πραγματικότητα -και μιμούμενος τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου- δεν αποκλείεται διόλου να επιχειρήσει άνοιγμα σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, ακόμα και στη Ν.Δ. Με στόχο ένα αρραγές εθνικό μέτωπο που θα διεκδικήσει από τους δανειστές το φιλότιμο και την παρθενορραφή της χώρας!

Ο Τσίπρας, ενώ φαίνεται φανατικός και ακραίος αριστερός, στην πραγματικότητα θα επιχειρήσει να εμβολίσει και να αρμέξει ψήφους νοικοκυραίων, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχτεί η γνήσια διάδοχη παράταξη της εν Ελλάδι ηγέτιδας δύναμης της κεντροαριστερής σοσιαλδημοκρατίας!

Με απλά λόγια. Ο Σαμαράς θα το παίξει αντιμνημονιακός με το επιχείρημα «Θα επανορθώσω αδικίες». Ο Τσίπρας θα το παίξει ήρεμη εθνική δύναμη με το επιχείρημα «Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο»! Τουτέστιν, ενώ εξωτερικώς οι πορείες φαίνονται αποκλίνουσες, στην πραγματικότητα και υπογείως θα είναι συγκλίνουσες!

Εν κατακλείδι. Ο Σαμαράς μιμείται τον αντιμνημονιακό Σαμαρά του Ζαππείου. Περίπου μιμείται τον ανθυπο-Τσίπρα. Ο Τσίπρας μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ως ανθυπο-Παπανδρέου. Η ελληνική Δημοσουλτανία μιμείται την Αστική Δημοκρατία. Και ολόκληρη η χώρα μιμείται μια κάποια προχωρημένη ευρωπαϊκή Πολιτεία!
Τουτέστιν, το γνωστό. Η μαϊμού είναι γένους ελληνικού!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK