Ο Κυριάκος φταίει για όλα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο Κυριάκος φταίει για όλα

Ακούγεται σαν ανέκδοτο κι όμως κατά βάθος φωτογραφίζει τη σημερινή πραγματικότητα

Τα ξημερώματα, λοιπόν, ο Κυριάκος το πρώτο που κάνει είναι να τηλεφωνήσει σε κάποιον από τους συνεργάτες του και με αγωνία να τον ρωτήσει: τα τρόλεϊ κυκλοφορούν; Ναι, απαντάει η φωνή από την άλλη γραμμή. Οι σηματοδότες λειτουργούν; Ναι, απαντάει η ίδια φωνή. Και ο Κυριάκος, σκουπίζοντας τον ιδρώτα του, βγάζει μικρή κραυγή: Ουφ!
Ποιος ο ένοχος για τα e-mail που ενθυλάκωσε, παρανόμως, η Μισέλ; Φυσικά το υπουργείο Εσωτερικών και κατ’ επέκταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ο ένοχος για τον σφαγιασμό της δύσμοιρης Κυριακής, μόλις δύο μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων; Φυσικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ο ένοχος της διατήρησης υπόδικων αστυνομικών, όπως εκείνοι στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων; Φυσικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείσιμο
Ποιος ο ένοχος της μονταζιέρας στην ασύλληπτη και ανατριχιαστική τραγωδία των Τεμπών; Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ο βασικός ένοχος για την σύγκρουση των δύο τρένων; Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ο ένοχος για τον καλπασμό της ακρίβειας των τροφίμων και όλων των βασικών προϊόντων κάθε νοικοκυριού; Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να τα πάρω ένα-ένα; Πάει η Μισέλ, μας τελείωσε. Α, σου λέει, μπορεί κι άλλοι να την έχουν αντιγράψει στο ίδιο σπορ της ενθυλάκωσης προσωπικών στοιχείων. Αρα ο Μητσοτάκης γνωρίζει, άρα τους καλύπτει.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που σφύριζαν αδιάφορα ακούγοντας κραυγές αγωνίας από την Κυριακή εκδιώχθηκαν. Α, σου λέει, καθόλου δεν εκδιώχθηκαν απλώς μετατέθηκαν.

Και όσο για τη διατήρηση ένστολων της Αστυνομίας με πληθωρικό ποινικό μητρώο, εκεί να δεις χάλι ατελείωτο. Α, σου λέει, ακόμα όλοι αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους. Πώς γίνεται αυτό; Μα φυσικά γίνεται με αποφάσεις που τελεσιδικούν ύστερα από... μισό αιώνα.

Και η μονταζιέρα; Α, είναι απλό, την ώρα που ο Κυριάκος έφτανε στον τόπο της τραγωδίας, τηλεφωνικά επικοινωνούσε με ειδικό μοντέρ του Μαξίμου.

Και η ακρίβεια; Μα, εξ όσων γνωρίζω, πολλά τα πρόστιμα σε μεγάλες φίρμες και πολυεθνικά μεγαθήρια. Εφεραν αποτέλεσμα; Σχεδόν ελάχιστα. Γιατί; Επειδή ναι μεν πληρώνουν, αλλά με την ακρίβεια όχι μόνο αναπληρώνουν, αλλά κερδίζουν με το παραπάνω. Εδώ είναι καπιταλισμός, ηλίθιε!

Κάπως έτσι το πολιτικό σύμπαν εφορμά προς κατεδάφιση του Κυριάκου: Ασφάλεια είπες; Κουραφέξαλα. Ανασύνταξη της κρατικής μηχανής; Αστειότητες. Δικαιοσύνη; Τρέχα γύρευε. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το σίριαλ των υποκλοπών, καθώς και τα άφθονα περιστατικά γυναικοκτονιών, ενδοοικογενειακής βίας και συμμοριών με ανήλικους, ε τότε ο Κυριάκος φταίει για όλα. Ακόμα και για το διπλοπαρκάρισμα!

Το αποτέλεσμα; Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σαν να είναι συντονισμένα με την ίδια ντουντούκα, ένα πράγμα φωνάζουν από το πρωί, που πιάνουν στασίδι, σε κάθε πρωινή πολιτική εκπομπή: να φύγει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακόμα και ο Αλέξης Χαρίτσης, ενός κόμματος που βγαίνει δεν βγαίνει, αυτό εν κατακλείδι λέει.

Προσέξτε τη σημειολογία των λέξεων. Οχι η «Νέα Δημοκρατία». Η «γαλάζια» παράταξη σε δεύτερη μοίρα. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Δηλαδή ο Κυριάκος. Αυτός το πρόβλημα, το εμπόδιο, η οπισθοδρόμηση, η κατάντια, ο κατήφορος, η καταστροφή. Ενας άνθρωπος ένοχος για όλα!

Ποτέ άλλοτε στα χρονικά της μεταπολιτευτικής Σωρρακώσταινας, κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν φορτώθηκε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο μεσολαβεί από τις περασμένες εθνικές εκλογές έως τις επερχόμενες, του Ιουνίου, τις ευρωεκλογές.

Το πιο αποκαλυπτικό αλλά κρυμμένο μακριά από κοινή θέα, ο εσωτερικός εχθρός. Αρκετοί εξ αυτών πιστεύουν και μάλιστα εις εξ αυτών το έχει διατυπώσει δημοσίως, ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κοντά στη λογική του Κώστα Σημίτη. Επομένως, ο «ένοικος», ο «ξένος» πρέπει να φύγει.

Και επομένως, λέω εγώ, όλοι αυτοί, δηλωμένοι αλλά και κρυφοί αντίπαλοί του ακολουθούν τη γνωστή νεοελληνική ρήση: κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Ολοι εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ