Εύα, μην κλαις, εσύ φταις
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Εύα, μην κλαις, εσύ φταις

Περί τους 30.000 λομπίστες σουλατσάρουν μέσα στους διαδρόμους και στα γραφεία όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις Βρυξέλλες εννοείται. Μέσα και έξω, στα πέριξ. Δηλαδή σε café, bar-restaurants, ξενοδοχεία. Φυσικά στα καλύτερα και τα πιο ακριβά

Παρεμπιπτόντως λομπίστας είναι το άτομο που δρα για λογαριασμό μιας ομάδας πίεσης, για ένα λόμπι. Δηλαδή «ο κινών τις μαριονέτες του πολιτικού παιγνίου».

Με απλά λόγια, αυτά τα «παιδιά» σπρώχνουν συμφέροντα οικονομικά. Πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Περίφημα. Oλα αυτά πάντα νομίμως. Και για την ψυχή της μανούλας τους. Και πάντα χωρίς δωράκια. Απαπα!

Παρεμπιπτόντως, το σπορ του λομπίστα προέκυψε στις ΗΠΑ, στα τέλη του 19oυ αιώνα. Οταν διάφορα τέτοια παλικάρια, με εντελώς αθώες προθέσεις, κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους και όταν οι αξιωματούχοι σκέφτηκαν «καιρός να τους νομιμοποιήσουμε». Ασε, σου λέει, που με το επάγγελμα του λομπίστα θα καταπολεμηθεί και η ανεργία. Τέλεια.

Πάμε τώρα σε μερικές συμπτώσεις. Για παράδειγμα, ο θρίαμβος της φαρμακευτικής Pfizer έναντι της Moderna με εμβόλια της ίδιας τεχνολογίας για COVID-19. Εκ συμπτώσεως, λοιπόν, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πιο ένθερμη οπαδός της Pfizer. Εντελώς αθώα και φυσικά ανιδιοτελώς.

Κλείσιμο
Μα, τι νομίζετε; Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι και όλοι οι άλλοι καθόλου λαμόγια. Το σπορ, λένε οι εφημερίδες τους -και μάλιστα οι πιο έγκυρες-, είναι αποκλειστικής ελληνικής εμπνεύσεως. Καρπαζοεισπράκτορες ήμασταν, καρπαζοεισπράκτορες μονίμως.

Λόγου χάρη, η Siemens δεν λάδωσε κανέναν σε καμία χώρα. Ολες τις συμβάσεις τις κατέκτησε με τον ιδρώτα και την πρωτοποριακή τεχνολογία των επιστημόνων της. Ρωτήστε τον κύριο Χριστοφοράκο και θα σας διαβεβαιώσει περί αυτού.

Το ίδιο και με τη Novartis. Ενοχοι μόνον οι γιατροί. Ουδείς άλλος. Ολα τα υπόλοιπα απλώς συκοφαντία. Πάμε τώρα σε μερικές άλλες συμπτώσεις. Οπως η σύμπτωση από τη μια το κρατίδιο του Κατάρ να θεωρείται καταφύγιο του Εωσφόρου, ενώ από την άλλη η Σαουδική Αραβία να χαίρει της διεθνούς -κυρίως της Δυτικής πλευράς- εκτιμήσεως. Μα τεμαχίσανε τον δημοσιογράφο Κασόγκι! Λάθος, διορθώνει ο πλανητάρχης Τζο Μπάιντεν. Μάλλον αυτοκτόνησε. Λέω εγώ.

Σύμπτωση λοιπόν η μετάβαση της Εύας, παρέα με Ελληνα ανώτερο αξιωματούχο, στο παλάτι του σεΐχη. Οπου αναμνηστικώς φωτογραφήθηκαν και οι τρεις μαζί. Ο οποίος, φυσικά, έλαβε απλώς σοκολατάκια και μια μπάλα ποδοσφαίρου. Και ο οποίος, μαζί με την Εύα, έπλεξε το εγκώμιο των εξαιρετικών εργασιακών σχέσεων σε αυτό το κρατίδιο. Γεγονός που αποδεικνύεται με τα πτώματα 6.500 εργατών των γηπέδων.

Επομένως, εν κατακλείδι, η Εύα το μεγάλο λαμόγιο και η ντροπή των Βρυξελλών. Η Εύα το μαύρο πρόβατο. Ολοι οι άλλοι εντελώς πάναγνοι, άνευ παρθενορραφής. Για όλα φταίει η Εύα.

Η αποκάλυψη της λαμογιάς της, εκτός των άλλων, εκτόπισε κάθε άλλη είδηση, όπως τις επισυνδέσεις. Η ίδια αποκάλυψη διευκόλυνε τον Ανδρουλάκη να αναλάβει ρόλο εκστρατείας του τύπου «τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται στην ιστορική παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου». Και του Ακη Τσοχατζόπουλου συμπληρώνω εγώ.

Και που, με την εκστρατεία των βελγικών αρχών «καθαρά χέρια», για όλα, μα για όλα, φταίει η Εύα. Ο κανιβαλισμός δεν έχει τελειωμό. Ολες οι παρθένες κρυπτόμενες πίσω από την Εύα.

Που προφανώς, υποθέτω εγώ, βλέποντας να σφυρίζουν δίπλα της βαλίτσες, χαρτοσακούλες και τσάντες, κάποια στιγμή, το κορίτσι θα σκέφτηκε «κι εγώ τι κάνω, παριστάνω την παρθένα; Ε, λοιπόν, δεν είμαι και ορμάω».

Στο χωριό μου λένε «άμα θέλεις να κλέψεις, φρόντισε και να κρυφτείς, αλλιώτικα μην το κάνεις». Αλλά η Εύα χωρίς φύλλο συκής. Οι άλλοι προσέχουν, κάπου τα φυτεύουν. Η Εύα απρόσεκτη, παρορμητική, επιπόλαιη, και η περίπτωσή της άκρως βολική. Για πολλούς. Εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας. Γι’ αυτό γυμνή ανάμεσα σε λύκους. Και γι’ αυτό η Εύα με τον όφι εκτός ευρωπαϊκού παραδείσου!

Εύα, μην κλαις, εσύ φταις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα