markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Η ήττα των συνεπών πολιτών

Θα μου επιτρέψετε σήμερα να ασχοληθώ με τα «δικά μου». Να σας εξομολογηθώ τον πόνο μου.

 Από τις αρχές της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και πιστεύοντας ειλικρινά στις δυνάμεις μου και στην ιδιωτική οικονομία, αποφάσισα πως δεν με ενδιέφερε ο Δημόσιος τομέας. Όχι πως έχω τίποτα με τους εργαζόμενους εκεί. Οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια κάνουν τη δουλειά τους και πολλές φορές – δυστυχώς όχι πάντα και όχι όλοι – παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες.

Αν και ευκαιρία μου προσφέρθηκε (να εργαστώ στους σιδηροδρόμους) αποφάσισα πως μου ταίριαζε καλύτερα η ελεύθερη αγορά και ξεκίνησα να εργάζομαι ως free lancer ρεπόρτερ. Από την αρχή λοιπόν και πριν καν μπω σε μισθολόγιο εξέδωσα στην εφορία το γνωστό σε όλους «μπλοκάκι». Έκοβα τιμολόγια κι έτσι κέρδιζα τη ζωή μου. Στην πορεία ήλθαν προτάσεις που με οδήγησαν και στη μισθωτή εργασία, όμως θεωρώντας πάντοτε πως έχω παραπάνω δυνάμεις, εργαζόμουν σε περισσότερους από έναν εργοδότες με φιλοδοξία να κερδίσω ένα καλύτερο οικονομικά μέλλον. Το μπλοκ παροχής για εμένα ήταν ο τρόπος να κερδίζω ΦΑΝΕΡΑ ένα επιπλέον εισόδημα και να βελτιώνω τη ζωή μου.

Δεν έκλεψα, δεν συμμετείχα σε πάρτι με δημοσιογραφικές μίζες, δεν έπαιρνα από άποψη «μαύρα» και τολμώ να πω ότι σε πείσμα όσων θέλουν όλα να τα περιγράφουν ως άθλια και καταστροφικά, χάρη σε 15ώρη εργασία εδώ και 23 χρόνια, δεν τα πήγα κι άσχημα. Πλούσιος δεν έγινα. Με αξιοπρέπεια όμως ζούσα και ζω την οικογένεια μου. Η κρίση όπως όλους με επηρέασε. Μαζεύτηκα. Όμως δίχως γκρίνιες και χάσιμο χρόνου (ποτέ δεν υπήρξα οπαδός του δόγματος κάνω κριτική, βροντοχτυπώ τις χάντρες όμως αφήνω τις ευκαιρίες χαμένες) το πάλευα. Κόστος σε όλα αυτά ήταν πως έβλεπα και βλέπω λίγο την οικογένεια μου και τρεις – τέσσερις φορές που κινδύνευσε η υγεία μου από υπερκόπωση. Α να μην ξεχάσω και τις συχνές κρίσεις άγχους, κληρονομιά των πιέσεων. Όμως δεν μετανιώνω για κάτι καθώς επιλογή μου ήταν να δουλεύω με φανατισμό κι αγάπη για αυτό που κάνω, σκληρά και αδιάκοπα.

Το πρώτο ισχυρό πλήγμα για τα προσωπικά μου οικονομικά ήλθε με τον ΕΝΦΙΑ όμως ο φόρος αυτός κατορθώθηκε να ξεπεραστεί με παραπάνω εργασία – αν και σαφώς με χαμηλότερες αμοιβές. Το Άγιο «μπλοκ παροχής υπηρεσιών» ήταν η εναλλακτική. Το αποκούμπι μου. Φόρους εσείς; Περισσότερη εργασία για να ανταπεξέλθω εγώ αν και με πιο κακές αμοιβές. Εξάλλου οι κόποι ετών και το σχετικά καλό θέλω να πιστεύω όνομα που έκανα στην αγορά μου, με βοηθούσαν να βρίσκω δουλειές. Εκεί που τα γκρίζα σύννεφα ήλθαν όμως ήταν με τις παρεμβάσεις Κατρούγκαλου. Ο μισθός μου αναγκαστικά λόγω εισφορών αλληλεγγύης κι άλλων τινών, παρά τη συνέπεια στις πληρωμές των εργοδοτών μου (πράγμα όχι τόσο αυτονόητο από μόνο του) μειώθηκε «εκ του νόμου» δραστικά. Και πάλι όμως είχα το «μπλοκ» που βοηθούσε. Λιγότερο από παλιά, όμως ήταν εκεί. Σύμμαχος. Μια εναλλακτική.

Ώσπου ήλθε ο ΕΦΚΑ και σάρωσε τα πάντα.

Από επαγγελματίας με αξιοπρέπεια, βρέθηκα να έχω ξαφνικά στο κεφάλι ένα αδικαιολόγητο μηνιαίο χαράτσι ύψους ενός μικρού μισθού. Επρόκειτο για μια επιβάρυνση που ουσιαστικά ερχόταν να μου πει το εξής: «δούλεψε λιγότερο». Για να είμαι ειλικρινής δεν υπήρξα από εκείνους που έσπευσαν να κλείσουν το μπλοκ παροχής τους άμεσα μόλις ο νόμος ψηφίστηκε. Το πάλεψα για μήνες. Όμως από την Τετάρτη παρέδωσα τα όπλα. Γιατί για εμένα το μπλοκ παροχής υπηρεσιών δεν ήταν κάτι άυλο. Ένα όπλο αγώνα για καλύτερη ζωή ήταν. Το «εργαλείο» μου για να μείνω όρθιος στην κρίση. Κι εγώ που αγωνίστηκα και τίποτα δεν μου χαρίστηκε επί τόσα χρόνια, αισθάνομαι ηττημένος. Έχασα από ένα αδηφάγο κι άδικο Κράτος. Παρά τις υψηλές εισφορές που η Πρώτο Θέμα ΑΕ πληρώνει κάθε μήνα και με συνέπεια για λογαριασμό μου, ο κ. Κατρούγκαλος και η κα. Αχτσιόγλου ήθελαν να πληρώνω ασφάλιση και για το μπλοκ. Λες και θα λάβω ποτέ δεύτερη σύνταξη. Ουσιαστικά, με τιμώρησαν γιατί εργάστηκα. Ουσιαστικά ήλθαν να μου πουν να μην δουλεύω επιπλέον, να φτωχοποιηθώ ή αν επέλεγα να συνεχίσω να εργάζομαι με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα έπρεπε να αποδεχθώ ότι δεν θα είχα καμία επιπλέον ανταμοιβή πέραν της «ηθικής» ότι θα πλήρωνα την ασφάλιση ενός άλλου συμπολίτη μου. Γιατί καλό είναι να μη λέμε ψέματα: αυτό έκανε η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Φόρτωσε όσους απέμειναν να εργάζονται με τα βάρη των δικών της αστοχιών. Μας φόρτωσαν με την ευθύνη να εξασφαλίσουμε δια της δικής μας εργασίας, τις συντάξεις εκείνων που δεν κόβουν αποδείξεις, που φοροδιαφεύγουν ως «καταφερτζήδες» ή όσων δεν είχαν φιλοδοξίες στη ζωή τους κι αποφάσισαν να εργάζονται πιο λίγο.  

Και αυτό που λέω δεν είναι κάτι αβίαστο. Αγαπημένο μου φιλικό πρόσωπο που έχει ξεχάσει τι σημαίνουν «λευκά χρήματα» αφού δουλεύει εδώ και χρόνια με μαύρα μιας και δεν κόβει πουθενά και σε κανέναν αποδείξεις, μου έλεγε περιχαρής πως «ο Τσίπρας τον έσωσε με τον ΕΦΚΑ» και πως «μειώθηκαν οι εισφορές του». Κι έτσι είναι. Οι καταφερτζήδες – μπαταχτσήδες επιβραβεύτηκαν και οι συνεπείς που δηλώναμε τα πάντα, τιμωρηθήκαμε. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις ρυθμίσεις στις εφορίες ή στα κόκκινα δάνεια στις οποίες εντάσσονται εκτός των όσων όντως βρέθηκαν πράγματι σε ανάγκη, τα κάθε καρυδιάς καρύδια.

Η φορολογοποίηση του ασφαλιστικού, το πνίξιμο των άξιων ανθρώπων που δεν ζητούν να τους χαριστεί τίποτα και με πίστη στις προσωπικές τους δυνάμεις και υπερεντατική εργασία αγωνίζονται, είναι η χειρότερη λοιπόν ζημιά που αυτή η κυβέρνηση μετά τις μειώσεις των συντάξεων έκανε.

Τελειώνοντας με το προσωπικό – ασφαλιστικό μου δράμα λοιπόν, θέλω να σταθώ περισσότερο στην αντιπολίτευση και λιγότερο σε μια κυβέρνηση με αδυναμία κατανόησης του τι πράττει και της ζημιάς που επιφέρει στους επαγγελματίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατά τη γνώμη μου ήδη ανήκουν στην ιστορία εξάλλου, απλά δεν το γνωρίζουν κι όπως κάθε κυβέρνηση έχουν γαντζωθεί στην εξουσία ξεχνώντας την τύχη που νομοτελειακά τους έρχεται. Θα πω στα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης πως η ώρα της καταγγελίας τελειώνει. Θα τους πω ότι ο πολίτης χρειάζεται πλέον προτάσεις μείωσης των φόρων, εξορθολογισμού του Κράτους, βελτίωσης της καθημερινότητας. Το τι είναι ο Αλέξης Τσίπρας και οι Κατρούγκαλοι του το ξέρουμε πλέον καλά. Τα ψέματα τα μάθαμε. Τις συνέπειες τις βιώνουμε. Το μέγα ζητούμενο είναι με ρεαλιστικές και αληθινές λύσεις, να βγούμε από τα αδιέξοδα. Να ελαφρυνθούν τα βάρη. Να βρούμε ουσιαστικό τρόπο βελτίωσης των ζωών μας. Μια ακόμη εναλλαγή στην εξουσία που θα περιλαμβάνει «τα ίδια» δεν μας αφορά. Θέλουμε αλήθειες που θα οδηγούν σε αποτελέσματα. Κι αυτό διότι εμείς, η ράτσα των «συνεπών πολιτών» βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τους άλλους. Τα λαμόγια, τους λίγους, τους «καταφερτζήδες». 

ΣΧΟΛΙΑ (31)

FREEMAN

Οι ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ -ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ-ΜΕΡΜΗΓΚΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ , ήταν ΑΥΤΟΙ που ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΑΝ-ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ από την Μνημονιακή Χρηματοδότηση που επέλεξε ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ & ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ο Διορατικός Πρωθυπουργός που είχαμε την τύχη να μας κυβερνά στην αρχή της Κρίσης , το 2010 . . . ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΚΟΥΓΚΙΑ μετά των αλλοφύλων , που ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΊ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ προπηλακίζοντας, λεηλατώντας, καίγοντας, δολοφονώντας για μια 2ετία , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ . ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ σε αυτόν τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ που ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ να ΖΗΣΟΥΜΕ το Οικονομικο-Κοινωνικό-Γεωπολιτικό ΧΑΟΣ μιας Ελληνικής //Αραβικής Άνοιξης// , ένα Δεκέμβρη 2008 (ΠαυλοπουλοΤσιπρικό ΑΓΟΣ) επί (Χ) 100 . ΟΛΟΙ , μετά, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ , απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ KAKALA να το παραδεχτούν δημόσια . . .ενώ οι ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΙ τότε από τους αριστεροδεξιούς ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ-ΨΗΦΟΘΗΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ που μιλούσαν ΤΟ 2010 για ΠουτινοΔραχμές . . .οι ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΣΗΜΕΡΑ από ΕΝΟΧΕΣ & ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ υποκρίνονται πως ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ (ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ πως ο ΒΛΑΚΑΣ & ΠΡΟΔΟΤΗΣ . . .απεδείχθη τελικά ,από τα 8χρονα γεγονότα που ζήσαμε , ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΣ & ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ , που ΟΡΘΑ ΕΠΕΛΕΞΕ την ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

Giadikiaroglou

O,τι του φανεί του λολοστεφανή

GEORGIA.

Εγώ βλέπω κύριε Μαρκόπουλε, ότι όλοι εμείς όπως και εσείς που πίστεψαν στις δικές τους ικανότητες, είμαστε οι χαμένοι του συστήματος.Άνθρωποι που ψήφισαν τον καταστροφέα Τσίπρα είναι πλέον στο Δημόσιο και βρέξει, χιονίσει θα τα πάρουν χοντρά και ξεκούραστα. Κατά τα άλλα η φορολόγηση από το πρώτο Ευρώ που ψήφισε ο Τσίπρας με τον Καμμένο θα φορολογεί ακόμα και αυτούς που αμοίβονται με 300 και 400 Ευρώ μηνιαίως δηλαδή τη γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ.Ή σημερινή εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αδίστακτη και κυνική στοιχεία που συναντάς μόνο σε κοινούς κακοποιούς.Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Δημήτρη, αν και με τους Τσίπρα, Καμμένο θα είβαι ένα ακόμα χαμένο Σαββατοκύριακο, όπως εξαλου και η ζωή μας εδώ στην Ελλάδα.

John

Οι προηγούμενοι πήγαν τον φόρο στο 26% και πρόσθεσαν την έκτακτη εισφορά. Οι τωρινοί μας έριξαν στη φορολογική κλίμακα των μισθωτών χωρίς αφορόλογητο και πρόσθεσαν 27% φόρο (εφκα). Ανέβασαν και την προκαταβολή φόρου στο 100%. Οπότε αν τώρα κάποιος δηλώσει 40000 κέρδη θα του πάρουν τα 30000. Πόσο δίκαιο είναι αυτό? Από την άλλη, όποιος φοροδιαφευγει είναι προνομιούχος.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Συμφωνώ με όλο σου το άρθρο. Θα σταθώ σε δύο σημεία. 1) Είχε γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες εθνικό σπορ - όνειρο η είσοδος στο δημόσιο που συνεπάγεται τη μονιμότητα. Αυτό δείχνει μια χώρα με χρεωκοπημένη νοοτροπία. 2) Είναι αδύνατον ένας ιδιώτης να συναγωνιστεί κάποιον που δουλεύει μόνο μαύρα και που το κράτος δεν κάνει τίποτα να τον προστατέψει. Αυτό είναι δημιουργεί τεράστια στρέβλωση στην αγορά που μοιάζει με ζούγκλα

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εχεις απολυτα δικιο! Ποιος θα ερθει για να κανει το αυτονοητο ; Αυτη ειναι η ταμπακιερα, ειδαλλως θα γινονται τα ιδια μεχρι να ερθει η ωρα να υπαρχουν μονο εταιριες που δεν θα δινουν ουτε 1 ευρω φορο με εδρα εκτος Ελλαδος. Και τοτε οι φελλοι θα ψαχνουν χρηματα, εκτος εαν πραγματικα ο στοχος ειναι η ισοπεδωση, δηλαδη οπως το περιγραφεις να εργαζομαστε εως ενα σημειο....

MARINA.

Κύριε Μαρκόπουλε.Οικονομολόγος έχω σπουδάσει και εργάζομαι στον υπό διάλυση Ιδιωτικό Τομέα του Τσίπρα και του Καμμένου.Ζώ σε μιά χώρα που με την θέληση της κυβέρνησης της πρώτης φοράς πόρνης αριστεράς, όλοι οι ιδιώτες ματώνουν για να τρώνε και να πίνουν τα τομάρια του Δημοσίου, στην υγεία των κορόιδων φυσικά.Ελάχιστοι από αυτούς που δουλεύουν στο Δημόσιο είναι καλοί άνθρωποι.Καθεστωτικοί, φασίστες με όποια κυβέρνηση, διεφθαρμένοι και κηφήνες.Αυτοί να περνάνε καλά και οι υπόλοιποι να αυτοκτονούν και να πεθαίνουν.Πρίν κάνει την επίθεση ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΑΟ, ήμουν εκεί για δουλειά της Εταιρείας που εργάζομαι.Αυτό δεν Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του ΙΚΑ, αλλά προσχολική παιδική κατασκήνωση.Άλλος έτρωγε, άλλος έπινε καφέ, άλλος διάβαζε την φασιστοφυλλάδα ΑΥΓΗ, άλλη έτρεχε για ψώνια και όλοι μαζί υμνούσαν τον ολετήρα Τσίπρα.Λίγο μετά ήρθε η εισβολή των πραιτωριανών της Κουμουνδούρου και αυτό για τα μάτια του κόσμου και μόνο.Σε αυτή την άθλια χώρα που ντροπιάζει κάθε καθαρό Έλληνα, ακόμα και οι λαθρομετανάστες πέφτουν πάρα πολύ στον Τσίπρα και τον Καμμένο.

Πολίτης

Υπομονή, ακόμη δέν είδατε τίποτα! Μέ τόν νέο χρόνο θά έλθουν τά ευχάριστα!

mitsos

Δημητράκι και πάλι εδω επειδή είσαι μικρός και μπορει να μη γνωρίζεις ότι εμείς οι παλαιοί ελ/επαγγελματίες πληρώναμε τότε τα μαλιά της κεφαλής μας (αν και νομοταγείς) με τις φορολογικές περαίωσεις (πολλά τα λεφτά για πολλά χρόνια)

ΓΙΑΝΝΗΣ.

Αγαπητέ Δημήτρη.Παρόμοια πορεία επαγγελματικά και η δική μου.Σπούδασα ορκωτός λογιστής, δουλεψα στον κατατρεγμένο από το ίδιο το Ελληνικό κράτος Ιδιωτικό Τομέα, μετείχα σε Εταιρείες και σε λογιστικά γραφεία και σημέρα έχω καταλήξει να δουλεύω σαν σεκιούριτυ για να πλήρώνω τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΦΚΑ και όποια μαλακία κατεβάζει το μυάλο του Τσίπρα, της Τσακαλώτας και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυρίου Χουλιαράκη.Δεν υπάρχει φορολογητέα ύλη επί ΣΥΡΙΖΑ για να με κάνει να συνεχίζω σαν λογιςτής.Είχα ευκαιρία να μπώ και εγώ στο βαθύ Δημόσιο τα χρόνια του κλεφτοπασόκ,αλλά από πίστη στις ικανότητές μου και από εγωισμό την πάτησα.Για την Νέα Δημοκρατία δεν το συζυτάω.Πιό έύκολα διόριζε έναν πολύ δικό της ακόμα και πλούσιο η έναν κατσαπλιά Αλβανό της γεννιάς του 1991 στο Δημόσιο τομέα, παρά εναν απλό Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο της.Εκεί έχασε σε συγκρίσεις με το κλεφτοπασόκ, στις ίδιες συγκρίσεις θα χάσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ.Από αγανάκτηση και μόνο και μέχρι να ξεκουμπιστώ να φύγω από αυτή την διαλυμένη χώρα μπουρδέλο, θα ψηφίζω την Χρυσή Αυγή, χωρίς κάν να είμαι Εθνικιστής η φασίστας.Έτσι και αλλιώς έιμαι ένα καμμένο χαρτί έν γνώση μου και χάρη σε αυτά τα παλιοτόμαρα που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα.Σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να εκφραστώ με το καταπληκτικό σχολιό σου, ομοιοπαθή στην μπανανία Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κύριε Δημήτρη Μαρκόπουλε.

Panos

Όλα δεκτά, προσυπογράφω και δηλώνω ομοιοπαθής. Πλην όμως φταίει ο Τσίπρας, ο Κατρούγκαλος και οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ή μήπως τα "αγαπημένα φιλικά πρόσωπα, που έχουν ξεχάσει (ή δεν έχουν μάθει ποτέ) τι σημαίνει λευκό εισόδημα και κατ'επέκτασιν φορολογία";

@Panos

Και που ψηφίσουν όσους τους υπόσχονται "λεφτά υπάρχουν", όλων των αποχρώσεων, να συμπληρώσω εγώ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία