stefanakidis_vassilis

Η Μέρκελ είδε στον Τσίπρα τρία χρόνια πριν όσα βλέπουμε εμείς σήμερα

Βασίλης Στεφανακίδης

Ενας παλιός κραταιός βιομήχανος, από τα λεγόμενα παλιά τζάκια, πριν από χρόνια έλεγε σε ομήγυρη μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως, αν θες να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου με το προσωπικό, η λύση δεν είναι να μην προσλαμβάνεις αριστερούς εργάτες, αλλά να προσλαμβάνεις αριστερό διευθυντή προσωπικού. Τον θυμήθηκα αυτές τις μέρες βλέποντας πώς κατάφερε η αριστερή μας κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, χωρίς στην κυριολεξία να ανοίξει ρουθούνι.

Και κατάλαβα επιτέλους γιατί οι συντηρητικοί -κατά τα άλλα- Ευρωπαίοι ηγέτες αγάπησαν και αγαπούν τον -κατά τα άλλα- αριστερό Τσίπρα που τους έβριζε. Τη δουλειά τους ήθελαν να κάνουν και την έκαναν, και δεν τους ένοιαζαν ούτε τα «go back Mrs Merkel», ούτε όλες οι αριστερές ανοησίες που δήθεν θα άλλαζαν την Ευρώπη.

Και αποδείχθηκε στην πράξη ότι καλύτερο υπηρέτη των συμφερόντων τους από τον Τσίπρα δεν θα μπορούσαν να βρουν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Αλλωστε δοκίμασαν πριν από αυτόν άλλους τρεις πρωθυπουργούς, αλλά η δουλειά δεν έγινε όπως την ήθελαν. Δυσανασχετούσαν και δημιουργούσαν συνεχή προσκόμματα στις εντολές τους και τις ντιρεκτίβες τους. Κλωτσούσαν στη σκληρή λιτότητα, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην ανηλεή φορολόγηση και ό,τι έκαναν εξ ανάγκης το έκαναν με μισή καρδιά, και είχαν απέναντί τους γεμάτες τις πλατείες με αγανακτισμένους που έστηναν λαϊκά δικαστήρια στους «γερμανοτσολιάδες» και φούντωναν τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα του λαού.

Μετά το πρώτο περιπετειώδες εξάμηνο του 2015 και τα παιδαριώδη λάθη των νεοφώτιστων στην εξουσία αριστερών, λοιπόν, με επιστημονικό τρόπο και με την απειλή εξόδου από το ευρώ, δάμασαν εν μια νυκτί τον ατίθασο αριστερό ηγέτη, τον καβάλησαν και τον έκαναν εργαλείο για τη δουλειά τους.

Και έκτοτε δεν τους διέψευσε, ούτε τους απογοήτευσε στο παραμικρό. Το γεγονός ότι διέψευσε όλες τις προσδοκίες που ο ίδιος καλλιέργησε στον ελληνικό λαό είναι ένα ζήτημα που δεν τους ενδιαφέρει. Το ότι έκτοτε κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έταζε πριν από το 2015 και πάλι δεν τους νοιάζει, γιατί συν τοις άλλοις τού αναγνωρίζουν το μεγάλο του προσόν να κάνει το άσπρο μαύρο με περισσή ευκολία και να το επικοινωνεί με ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις διανοούνταν να περάσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και μάλιστα με αυτούς τους όρους.

Ακόμα θα καιγόταν η Αθήνα και θα συνεχίζονταν τα λιντσαρίσματα των «ξενόδουλων φιλελέδων» που τόλμησαν να πουλήσουν τον εθνικό πλούτο. Κι όμως, οι σκληροί συνδικαλιστές που κάποτε κατέβαζαν τους διακόπτες για πλάκα, επειδή η διοίκηση τους έδινε αυξήσεις μόνο 20% αντί 25% που διεκδικούσαν οι ίδιοι, τώρα βγαίνουν και λένε πως ευτυχώς που δεν πάθαμε και χειρότερα!

Εκεί όμως που βγάζω το καπέλο στην κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή της στρατηγική. Πάνω λοιπόν που συζητιόταν στη Βουλή η ΔΕΗ, ξαμολάει αίφνης την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, και όλοι έκτοτε ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα λες και ήταν αυτό που έκαιγε και ήταν το υπερεπείγον για την ελληνική κοινωνία. Και για να μην υπάρξει καμία περίπτωση να περάσει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας η ΔΕΗ, βγάζουν από την επικοινωνιακή φαρέτρα και το θέμα με τις φρεγάτες, δημιουργείται ένα αλαλούμ, θυσιάζουν εξευτελίζοντας τον πρόθυμο και αναλώσιμο Κουβέλη, και τέλος καλό όλα καλά με τη ΔΕΗ!

Τώρα πάμε για άλλα. Το θέμα ξεχάστηκε, η δήθεν μητέρα των μαχών κερδήθηκε χωρίς ντουφεκιά και τα αφεντικά στην Ευρώπη για άλλη μία φορά χαμογέλασαν με ικανοποίηση για την επιλογή τους στο πρόσωπο του πάλαι ποτέ αριστερού Τσίπρα, που μπροστά πλέον θα ωχριούσε ακόμα και η μακαρίτισσα η Θάτσερ, αλλά, γιατί όχι, και ο ίδιος ο Γκέμπελς.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Pom

Αυτοί που αντιδρούσαν και γέμιζαν τις πλατείες έχουν κάθε λόγο να μην το κάνουν πλέον!

Απατεωνιές που εμφανίζονται ως ΚΟΛΠΕΤΑ

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ την εθνική κυβέρνηση του Αλέκση του Ειλικρινούς, σέρνοντάς τους σα ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΑ στο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ και τις ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ !! Ούτε που έχουν καταλάβει τι κάνουν!!

Ανάλυση

A) δεν κατοικούσαμε όλοι σε σύννεφα για να πέσουμε το 2018! Κάποιοι τα λέγαμε και τα ξαναλέγαμε (αυτά και πολύ περισσότερα) εδώ και καιρό. Αν κάνεις τον κόπο να βρείς παλιά άρθρα εδω στο ΠΘ και διαβάσεις τα σχόλια, αρκεί! Β) Αν δεχθούμε ότι ο τσίπ ήταν φυτευτός, το φύτεμα έτοιμάστηκε χρόνια πρίν και φυσικά η μέρκελ το αποδέχθηκε. (είτε ήξερε είτε όχι, αρκεί να κατάλαβε περί τίνος πρόκειται) Γ) απο τη στιγμή που τον διάλεξε ο ίδιος ο λαός, τι θέλεις να σου πούν οι γερμανοί? Θα το έπερνες και για προσβολή!

Αλέκος

Αγαπητέ κ. Στεφανακίδη, το μόνο επιχείρημα που προβάλλει κάποιος (είτε γιατί ντρέπεται για την επιλογή του να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είτε γιατι εθελοτυφλέι), είναι η κλασσική πλέον χιλιοειπωμένη ατάκα: "οι άλλοι όμως...". Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Πολύ εύστοχα όλα τα επιχειρήματά σας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας

dinos

Εγώ πάντως πιστεύω πως ο Τσίπρας ήταν εξ αρχής επιλογή του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου. Όλα όσα έκανε και έλεγε ο Τσίπρας μέχρι πριν και από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 15 ήταν για το θεαθήναι και ήταν όλα συνεννοημένα. Αυτό δείχνουν και όλες οι κινήσεις του μέχρι και τα κάπιταλ κοντρόλ και το δημοψήφισμα, για όποιον θέλει να το αναγνωρίσει. Θυμίζω αναγνώριση χρέους και δεσμέυσεων τον Φεβρουάριο, καθυστερήσεις στην λήψη μέτρων, πληρωμή μέχρι κεραίας όλων των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων σκουπίζοντας τα αποθεματικά από όλους τους Δημόσιους και Δημοτικούς Οργανισμούς, τα ίδια τα κάπιταλ κοντρόλ την μέρα που έληγε η χρηματοδότηση από την Ευρώπη για να τρομοκρατήσει τους πολίτες, το δημοψήφισμα που κανονικά είναι δεσμευτικό για μια Κυβέρνηση, αλλά η πρόταση ήταν των δανειστών και όχι της Κυβέρνησης, κτλ κτλ

Μπάμπης

Σαφώς και δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε όλοι ψεκασμένοι και δεν τους πιστέψαμε ποτέ. Αυτό δεν αθωώνει τους προηγούμενους, οι οποίοι έκαναν κάκιστη διαχείριση και βοήθησαν τα μέγιστα να ανέλθουν οι τωρινοί στην ηγεσία.

planet

Ο Σαμαράς μας πέταξε τα πέταλα στην φορολογία από το πρώτο ευρώ με 26% στο αναδρομικό τέλος επιτηδεύματος στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας στα τεκμήρια ακόμα και για τα παιδιά!!! και έχετε το θράσος να λέτε ότι ο Τσίπρας εξυπηρέτησε καλύτερα τα σχέδια των δανειστών απλά γελοιότητες.

Προφανέστατα, είσαι...

ΓΕΛΟΙΟΣ.

Και

ΑΝΟΗΤΟΣ συμπληρωνω...Να παει στον planet που ζει, να εισπραξει το 0,60 απο τον Βερναρδακη , τωρα.....

Bob

Σε γενικές γραμμές ο Σαμαράς κινήθηκε στην κατεύθυνση μείωσης των φόρων. Κσι το ποιος εξυπηρέτησε καλύτερα τα συμφέροντα των δανειστών το αποκαλύπτουν καθημερινλα οι ίδιοι. Είστε τσακωμένοι με την πραγματικότητα.

@planet. Εσύ εκεί. "Το τυρί κουμπάρε"!!!

Με 30% παραοικονομία, δεν τινάζει τα πέταλα του ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΗ. Τινάζει τα πέταλα του μισθωτού και του συνταξιούχου και μερικών που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Κανένας δεν φορολόγησε τους απατεώνες, ούτε τα μετρητά στις τράπεζες, ούτε βέβαια περιόρισε τις δαπάνες του δημοσίου για μισθούς και συντάξεις. Οι πλειοψηφία στο απυρόβλητο.

Κατερίνα

Ναι, από τη στιγμή που η πραγματικότητα δεν είναι στατική.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Κοίτα,αν ρωτούσες κάποιον λίγο καταρτισμένο οικονομολόγο,θα σου έλεγε ότι από τη στιγμή που το 20010 ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ,ήταν υποχρεωτικό να κοπούν μισθοί,συντάξεις,και να μπουν φόροι για να ισορροπήσει το σύστημα.Δεν ήταν χούι του Σαμαρά να σου βάλει φόρο εσένα για να τον βρίζεις τώρα.

@Πειραιώτης μαουνιέρης.

Όταν ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ,ήταν υποχρεωτικό να κοπούν μισθοί,συντάξεις (χωρίς όμως να αυξηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κατ'επέκταση το συνολικό κόστος μισθών και συνταξεων),και να μπουν φόροι για να ισορροπήσει το σύστημα (αλλά δίκαιοι και προς όλους, όχι να πληρώνουν μόνο λίγοι αφού έχεις 30% παραοικονομία).

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Μα δεν έχω αντίρρηση να μειωθούν οι ΔΥ.Απλώς αυτό δε γίνεται για πολλούς λόγους.Ο πρώτος,γιατί το απαγορεύει το Σύνταγμα,και ο δεύτερος γιατί είναι τόσοι πολλοί πια,που κατεβάζουν ή ανεβάζουν κυβερνήσεις.Γιατί η κάθε αντιπολίτευση,τους παίρνει αυτομάτως υπό την προστασία της άμα νομίσουν ότι κινδυνεύουν.

ΛΡ

Λοιπον ηρθε ο καιρος να πιστεψω οτι μας ψεκαζουν οντως. Δεν εχει ξαναγινει στην νεοτερη ιστορια της Ελλαδας τετοιο ξεπουλημα της χωρας μας και να μην ιδρωνει το αυτι του λαου μας. Εχετε δικιο εκει στο ΠΘ οι ευρωπαιοι εχουν βρει τον καλλιτερο προθυμο απο καταβολης του Ελληνικου κρατους στο προσωπο του αγωνιστη της πλακας και της κοροιδιας αλεξη τσιπρα ( χωρις τσιπα ).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία