stefanakidis_vassilis

Βασίλης Στεφανακίδης

Η κακόγουστη συριζαϊκή εκδοχή του Ρομπέν των Δασών

Πριν από τις εκλογές του 2015, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε στους πολίτες ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα μοιράσει, ως νέος Ρομπέν των Δασών, στους φτωχούς, σε κάποιο πάνελ ο μετέπειτα υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης είχε δηλώσει κάτι που μάλλον του ξέφυγε και γι’ αυτό στη συνέχεια το μάζεψαν, ότι για το κόμμα του οι 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για μία οικογένεια, είναι ικανοποιητικό και με περισσότερα από αυτό κάποιος ζει -ούτε λίγο ούτε πολύ- μέσα στη χλίδα!

Οι κάτοικοι της ελληνικής εκδοχής του Σέργουντ αποθέωσαν τον σύγχρονο Ρομπέν, ονόματι Τσίπρα, και του παρέδωσαν τη διαχείριση των ζωών τους, για να τους απαλλάξει από τους σερίφηδες της τρόικας και να τους μοιράσει τις λίρες του-αιμοσταγούς βασιλιά που εκπροσωπούν οι πλούσιοι της αστικής τάξης.

Εκτοτε έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια και μόλις τώρα, λίγο-λίγο, αρχίζουν οι υπήκοοι να καταλαβαίνουν πως οι Ρομπέν υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και ότι οι χθεσινοί ήρωες απελευθερωτές μετατρέπονται εύκολα και χωρίς ενοχές σε δυνάστες χειρότερους από τους προηγούμενους. Μήπως και ο εσχάτως καθαιρεθείς πρόεδρος της Ζιμπάμπουε δεν ανέβηκε στην εξουσία ως λαϊκός ήρωας και απελευθερωτής της χώρας από τους αποικιοκράτες για να μεταλλαχθεί στη συνέχεια σε ισόβιο δικτάτορα;

Σήμερα, λοιπόν, φτάσαμε να ακούσουμε την κυνική και ανερυθρίαστη δήλωση Τσακαλώτου ότι με 18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα μια τετραμελής οικογένεια ανήκει στη μεσαία τάξη και άρα δεν δικαιούται διά να ομιλεί, πολλώ δε μάλλον να ελπίζει και σε κοινωνικό μέρισμα. Αν ένας από τους δύο συζύγους βγάζει 1.285 ευρώ μεικτά ή και οι δύο σύζυγοι από 600 έκαστος δεν έχουν κανέναν λόγο να διαμαρτύρονται γιατί υπάρχουν και πολύ χειρότερα!
Εκεί μας έφτασαν! Να λέμε και ευχαριστώ αν έχουμε οικογενειακό εισόδημα 1.285 ευρώ τον μήνα.

Δεν τους ενδιαφέρουν βέβαια και κάποιες άλλες ιδιαίτερα σημαντικές παράμετροι, όπως, ποια είναι τα όρια της φτώχειας, πόσες υποχρεώσεις τρέχουν παράλληλα και πρέπει να πληρωθούν από αυτό το εισόδημα: δάνεια, φόροι, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, φροντιστήρια παιδιών, θέρμανση, ένδυση και το προφανώς επουσιώδες γι’ αυτούς, η τροφή της οικογένειας!

Μεσαία τάξη λοιπόν, κύριε Τσακαλώτο, με 18.000 ευρώ, λίγο κάτω από αυτό το όριο που είχατε στο μυαλό σας από το 2014 ακόμα. Και είναι εκατοντάδες χιλιάδες όλοι αυτοί οι... αναβαθμισμένοι από την πολιτική σας όλα αυτά τα χρόνια σε νεο-μεσαιοταξίτες!

Μπορεί να κοιμάστε ήσυχοι και περήφανοι που ο στόχος σας επετεύχθη. Κατεβάσατε τους πλούσιους με 30.000 και 40.000 ευρώ στη νέου τύπου μεσαία τάξη και το υπερπλεόνασμα το μοιράζετε, όπως είχατε υποσχεθεί, σε αυτούς που κατάντησαν να ζουν με οικογενειακό εισόδημα από 5.000 έως 12.000 ευρώ και δεν έχουν σπίτι ιδιόκτητο πάνω από 150.000 ευρώ αντικειμενική τιμή, ασχέτως αν η εμπορική μπορεί να βρίσκεται στο 1/3. 

Κομμένοι κι αυτοί οι προκλητικοί που καταφέρνουν μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα να έχουν ακόμα αποταμιεύσεις για μια δύσκολη στιγμή, μεγαλύτερες από 9.000 ευρώ. Φυσικά οι πραγματικά πλούσιοι, είτε με κλεμμένα είτε με δουλεμένα και κληρονομημένα χρήματα, δεν είδαμε να παθαίνουν τίποτα, ούτε να κόβουν τις πλούσιες συνήθειές τους.

Μετά ταύτα, αναρωτιέμαι ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που ζούσαν πριν από 30 χρόνια στα κομμουνιστικά καθεστώτα με τους περισσότερους από τους σημερινούς συμπολίτες μας. Εκεί απ’ ό,τι μαθαίναμε, αν μη τι άλλο, είχαν σχεδόν όλοι κάποια κακοπληρωμένη δουλειά που τους εξασφάλιζε το φαγητό τους και είχαν εξασφαλισμένη στέγη, υγεία και παιδεία χωρίς δοσοληψίες με εφορίες, τράπεζες, ούτε εισφορές, δόσεις και άλλες τέτοιες σκοτούρες.

Επειδή όμως, όλη η ανθρωπότητα είδε πώς γκρεμίστηκαν εκείνα τα καθεστώτα, ας μην επαίρονται ο κ. Τσακαλώτος και οι συν αυτώ για τις επιτυχίες της πολιτικής τους. Το καζάνι των νεόπτωχων, δημιούργημα εν πολλοίς και δικό τους, βράζει και αλίμονο όταν εκραγεί.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Βοηθούν την αριστερά

Οι κύριοι αυτοί είναι αριστοι γνωστές του ερυθρού φασισμου, της Σταλινικης διακυβερνησης , και επί πλέον διακατεχονται από την λαχτάρα και το πάθος της σοβιετοποιησης ,του κομμουνιστικου μοντέλου. Είτε λόγο σχιζοειδους παρανοιας , η φασιζουσας εγκληματικης νοοτροπίας. Ένα σύστημα που εφαρμοστικε δοκιμαστικε πάνω από αιώνα, σε παραπολλα κρατη. Τελικά η ανθρωπότητα το καταφτυσε , λογω των ποταμών ανθρώπινου αίματος που αφήνει πίσω του. Αποδεικτηκε ο ποιο αιμοβόρος φασισμός, από προσώπου γης. Τον εξέλεξε και τον ψήφισε στις εκλογές ένας άλλος φασισμος , ο πελατειακος, γιατί αισθάνθηκε ότι χάνει προνόμια, π.χ. τριπλασιες αμοιβες ο δημόσιος τομέας από τους υπόλοιπους πολίτες του ιδιωτικου τομέα. Και επι πλέον χωρίς να εργάζεται. Έτσι το δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο αποτελεί την πλειοψηφία των εκλογεών, όπως απέδειξε το δημοψήφισμα με το 62% του όχι. Το κίνητρο που τους έκανε να προπαγανδιζουν τον ερυθρο φασισμο ,είναι οι χλιδή μιας νομεκλατουρας , τύπου πρώην ανατολικών χωρών. Όπου αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν σαν βασιλιάδες. Αυτα προωθούν και επιδιοκουν αυτές οι γλυτσες που αναφέρονται ποιο πάνω. Υπάρχουν όμως και άλλα δύο "κακά"μέσα στα χειρότερα .Η ΕΕ , που έχει παραιτηθεί από καιρό, και η αντιπολιτευση που βοηθοντας την αριστερά, επιβιώνει ως κόμμα.

Κυνικός

Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας Σύριζα, ψήφισε κομμουνισμό. Οι λίγοι που λέγαμε εξ αρχής ότι ο Σύριζα είναι κομμουνιστικό μόρφωμα, και μάλιστα φανατικά κομμουνιστικό και αριστερότερα του ΚΚΕ, λοιδωρούμασταν ακόμα και από δεξιούς...Ας τα λουστούμε τώρα. Η άγνοια και η ανοησία πληρώνονται..

ΦΤΟΥ ΣΟΥ Ρ

Τι έκανες;Και επειδή το μετάνιωσες θα κάνεις και σχόλια;Εσύ και οι όμοιοι σου είστε εκτός δρόμου και θα πρέπει να βρεθειτε στο χαντάκι που είναι δίπλα στο δρόμο.Καποιος προσπαθεί να πεισει κάποιον για κάτι έχοντας υπόψιν του ότι αυτός ο κάποιος έχει λιγο μυαλό στο κεφάλι του.Οι πράξεις σου δείχνουν για σένα ακριβώς το αντίθετο!!!!

Δεν χρωστάω τίποτα είμαι λέφτερος

Γράψε και για τους 15500 οφειλέτες δημοσίου που χρωστάνε 67,5 δις βλ. λίστες Τaxis, και κάνανε σκατά τις μετοχές των τραπεζών μετά από 3 ανακεφαλαιώσεις που τις πληρώνουν οι συνεπείς που δεν συμμετείχαν στο πάρτι των λαμογιών.

P

Ισως το μοναδικο σας αρθρο που πραγματικα εχει επιχειρηματα και δεν το διεπει αντισυριζα φανατισμο. βεβαια ξεχνατε να πειτε ποιοι εφτασαν μια οικογενεια να εχει μισθο 600 μικτα....αλλα οκ δεξιουλης ειστε και το δικαιουστε!!! παντως απο εναν ανθρωπο που ψηφισε συριζα και το μετανοιωσε σας λεω πως ειστε σε καλο δρομο!!! φυσικα δεν θα με πεισετε πως πρπει να ψηφισω την Μαρεβα..που νιωθει απο τα νησια Κεημαν τον πονο της μεσαιας ταξης..ομως μπραβο σας για το πρωτο αντικειμενικο σας αρθρο!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία