Ποιο κόμμα ψηφίζει ο Ελληνάρας; Ένα κουίζ για δυνατούς λύτες
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Ποιο κόμμα ψηφίζει ο Ελληνάρας; Ένα κουίζ για δυνατούς λύτες

Την «περιπέτειά» του, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, στους δρόμους της γειτονιάς του, κάπου στα βόρεια προάστια της Αθήνας, μοιράστηκε διαδικτυακά ένας φίλος μου, πριν από λίγες ημέρες.

Κλεισμένος από έναν ασυνείδητο, θρασύ οδηγό, και έπειτα από αλλεπάλληλους, οριακούς ελιγμούς, προκειμένου να καταφέρει να απεγκλωβίσει το αυτοκίνητό του, ο -άθελά του- πρωταγωνιστής της ιστορίας μας «κατάπιε» τη δίκαιη οργή του, την οποία περιόρισε μόνο σε ένα σημείωμα που άφησε στο παρμπρίζ του οχήματος του οδηγού που τον είχε κλείσει, δίχως να εμφανιστεί ποτέ. «Να ντρέπεσαι» ήταν οι δύο λέξεις που του έγραψε, ενώ, κατά την περιγραφή του, προσέθεσε ως υστερόγραφο και την εκτίμηση-βεβαιότητα για το ποιο κόμμα ψηφίζει ο παραβάτης.

Στο σημείο αυτό, θα μου επιτρέψετε να παρέμβω. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις -έως και οχλήσεις- των διαδικτυακών του φίλων, ο «ήρωας» -εντός και εκτός εισαγωγικών- της ιστορίας μας δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο κόμμα είναι βέβαιος ότι ψηφίζει ο ασυνείδητος οδηγός, αφήνοντας άφθονο χώρο για «σπέκουλα», στον... πειρασμό της οποίας δεν μπόρεσα, παρά να ενδώσω. Ας αποφασίσει, λοιπόν, το κοινό. Ποιο κόμμα ψηφίζει ο οδηγός με την παραβατική συμπεριφορά και την επιδεικτική-προκλητική αδιαφορία για τους γύρω του; Οι επιλογές είναι οι εξής:

- ΣΥΡΙΖΑ: Ελληνάρας... νέας κοπής, βέβαιος ότι μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια έχει... κατακτήσει τον κόσμο. Διόλου απίθανο, μάλιστα, να πήρε το δίπλωμα μόλις μέσα στην τελευταία τετραετία -δίνοντας, φυσικά, το απαραίτητο «φακελάκι» στους επίσης Συριζαίους εξεταστές.

- Νέα Δημοκρατία: Ελληνάρας με στερητικό σύνδρομο «κουτάλας», που δεν βλέπει την ώρα να καταλάβει εκ νέου τους θώκους της εξουσίας και κλείνει τον δρόμο στους πάντες, προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

- ΠΑΣΟΚ: Ελληνάρας... παλαιάς κοπής, που έπεσε μέσα στη... μαρμίτα με το ελιξίριο της εξουσίας, «ποτίστηκε» με αυτό από την κορυφή ως τα νύχια και θεωρεί ότι του ανήκει κάθε χιλιοστό της γης που πατάει. Προσοχή: ο εν λόγω τύπος δεν είναι απαραίτητα ψηφοφόρος του Κινήματος Αλλαγής. Τουναντίον, το πλέον πιθανό είναι, ως Παλαιοπασόκος που μεγάλωσε μέσα στη φαυλότητα, να έχει πλέον ταχθεί στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι είναι το κόμμα εκείνο, που συνεχίζει επάξια το «θεάρεστο» έργο του παλαιού ΠΑΣΟΚ στις φαύλες πολιτικές και πρακτικές.

- Χρυσή Αυγή: Ελληνάρας και γούστο του και καμάρι του. Έκλεισε το αυτοκίνητο του συνανθρώπου του, γιατί... έτσι. Λογαριασμό θα δώσει; Φασίστας είναι, ό,τι θέλει κάνει -και να λέει και πάλι καλά ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, που δεν ήταν εκεί να τον κάνει τόπι στο ξύλο, επειδή τόλμησε να του αφήσει σημείωμα στο παρμπρίζ.

- ΚΚΕ: Ελληνάρας από... ιδεολογία. Κάτω το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν θα περάσει. Θα παρκάρουμε όπου βρούμε, φτιάχνοντας τον δικό μας κομμουνιστικό παράδεισο.

- Ποτάμι: Ελληνάρας... κατά τύχη. Δεν ήξερε αν έπρεπε να πάει αριστερά, δεν γνώριζε αν έπρεπε να στρίψει δεξιά, δεν είχε εικόνα για το αν θα ήταν καλύτερα να παραμείνει στο κέντρο, ε, δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, το άφησε όπου βρήκε και οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους.

- Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ελληνάρας... σε απόγνωση. Μην τον ενοχλείτε. Μόλις χώρισε. Θέλει να μείνει μόνος του για λίγο, να πιει, να σκεφτεί. Έτσι είναι οι ερωτικές απογοητεύσεις έπειτα από μεγάλες, θυελλώδεις σχέσεις. Πιθανότατα αυτός ο οδηγός να είναι ακόμα εκεί που τον άφησε ο φίλος μας και να «πνίγει» τον πόνο του στον πάτο ενός ποτηριού γεμάτου με ουίσκι.

Κλείσιμο
- Ένωση Κεντρώων: Ελληνάρας... από φιλότιμο. Όλοι μαζί μπορούμε. Να οργανωθούμε, να κάνουμε μια οικουμενική βρε παιδιά. Κατά βάθος, ο λόγος που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο σημείο εκείνο, μολονότι γνώριζε ότι θα εμπόδιζε και θα ενοχλούσε, ήταν για να δοκιμάσει τα όρια του ήρωα της ιστορίας μας. Εάν θα μπορούσε να αντέξει να τον περιμένει επί μία ώρα κάτω από την καταρρακτώδη βροχή, τότε σίγουρα θα μπορούσε να αντέξει και τον Βασίλη Λεβέντη να ζητάει, για εκατομμυριοστή φορά, τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Εσείς τι λέτε, λοιπόν; Τι κόμμα να ψηφίζει ο ασυνείδητος οδηγός, που ταλαιπώρησε τον φίλο μου;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ